MENU
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενισχύει το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ.Π.Θ.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενισχύει το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ.Π.Θ.

Σύμφωνο επιχορήγησης υπογράφηκε μεταξύ του Δ.Π.Θ. και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενισχύει το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ.Π.Θ.

Σύμφωνο επιχορήγησης υπογράφηκε μεταξύ του Εργαστηρίου Γεωργικής Εντομολογίας και Ζωολογίας  του Δ.Π.Θ. και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.  
Το Σύμφωνο αφορά επιχορήγηση για την απόκτηση βασικού εξοπλισμού μοριακής βιολογίας που είναι αναγκαίος για την εκπαίδευση των φοιτητών του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ορεστιάδα, την ενίσχυση των ερευνητικών δράσεων και την αναβάθμιση του εξοπλισμού και της ανταγωνιστικότητας του Εργαστηρίου Γεωργικής Εντομολογίας και Ζωολογίας το οποίο διευθύνει ο Αναπλ. Καθηγητής κ. Γεώργιος Μπρούφας. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΝ εξέτασε το τεκμηριωμένο αίτημα που υποβλήθηκε από το Εργαστήριο και αποφάσισε να προχωρήσει στη δωρεά για τη χρηματοδότηση του συνόλου δαπάνης για την αγορά του εργαστηριακού εξοπλισμού μοριακής ανάλυσης.
Με την απόκτηση του νέου εξοπλισμού αναμένεται ότι:
α) Η εκπαίδευση των φοιτητών του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης στη χρήση σύγχρονων μοριακών τεχνικών στην εντομολογία και τη φυτοπροστασία θα γίνεται μέσω της ένταξης αναβαθμισμένων πλάνων εργαστηριακών ασκήσεων στο περίγραμμα των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων που υποστηρίζει το Εργαστήριο.
β) Στο πλαίσιο του καινοτόμου ερευνητικού αντικειμένου του Εργαστηρίου στις αλληλεπιδράσεις εντόμων-φυτών-μικροοργανισμών το οποίο δεν θεραπεύεται από άλλη ερευνητική ομάδα στη χώρα, οι απαραίτητες αναλύσεις μοριακής οικολογίας δεν θα πραγματοποιούνται από τους φοιτητές σε εργαστήρια του εξωτερικού ή με αποστολή δειγμάτων σε αντίστοιχα εργαστήρια. Έτσι θα υπάρξει άμεση ποσοτική αύξηση και ποιοτική αναβάθμιση του παραγόμενου ερευνητικού έργου.
γ) Το ερευνητικό προσωπικό του Εργαστηρίου που διαθέτει τη σχετική τεχνογνωσία θα έχει πρόσβαση στον εργαστηριακό εξοπλισμό και θα μπορεί να συμμετέχει σε συνέργειες και κοινές ερευνητικές δράσεις στο πλαίσιο εθνικών και ευρωπαϊκών ανταγωνιστικών προγραμμάτων, διεκδικώντας πόρους από κονδύλια έρευνας.

Κομοτηνή 24/06/2019
 


 

Εκτύπωση
Αναζήτηση
Αρχείο
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567