Δραστηριότητες 2018

Οι ευχές του Πρυτανεύοντα Καθηγητή Σταύρου Τουλουπίδη στην κοπή της βασιλόπιτας του Δ.Π.Θ. κατά την πρώτη συνεδρίαση της Συγκλήτου

Τη βασιλόπιτα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης έκοψε σήμερα η Σύγκλητος του Δ.Π.Θ., κατά την πρώτη συνεδρίασή της για το 2018. Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιώτατος κ. Βαρθολομαίος, καθώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της Ι.Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων απουσίαζε εκτός Μητροπόλεως.

Ο Πανοσιολογιώτατος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη για το νέο έτος στα όργανα της διοίκησης, τους καθηγητές, τους φοιτητές και το προσωπικό του Πανεπιστημίου.

Ο Πρυτανεύων του Δ.Π.Θ. Καθηγητής κ. Σταύρος Τουλουπίδης απευθύνθηκε στα μέλη της Συγκλήτου αναφέροντας τα εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, συνεργάτες, Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας του Δ.Π.Θ.

Σας εύχομαι από τα βάθη της καρδιά μου το 2018 να είναι ένα έτος με υγεία, ευτυχία, αγάπη και επιτυχία στο έργο σας. Σας εύχομαι μια παραγωγική και δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά.

Ο χρόνος που κύλησε ήταν πολύ δύσκολος για το Ίδρυμά μας. Ένας χρόνος προβλημάτων και προβληματισμών, αντιξοοτήτων και ανατροπών.

Όμως με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, στους φοιτητές και τους συνεργάτες μας, με σεβασμό στην ιστορία του Ιδρύματός μας και πίστη στις δυνάμεις του ανθρώπινου δυναμικού του, με δικαιοσύνη, ανιδιοτέλεια, πάθος και αυταπάρνηση, διαφάνεια ενότητα και συνεργασία υπερβήκαμε τις δυσκολίες, εμπόδια προβλήματα και αντικρίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Έχω τη βεβαιότητα ότι το 2018 θα είναι έτος επανεκκίνησης, ανάπτυξης και ανασυγκρότησης του Πανεπιστημίου μας πάνω στις ισχυρές βάσεις που έχει δομήσει η ιστορική πορεία των 44 ετών.

Με οδηγό και έμπνευση την αξιοκρατία, την εξωστρέφεια, την αριστεία, συλλογικά και ενωμένοι θα κατακτήσουμε τους στόχους μας, θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών.

Μας περιμένει ένα έτος σκληρής εργασίας για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες του Πανεπιστημίου μας. Με όραμα, αισιοδοξία δημιουργικό προβληματισμό και μεράκι θα αναδείξουμε το 2018 ως έτος ορόσημο.

Θερμές ευχές για δύναμη, έμπνευση, επιμονή και επιτυχίες στον καθένα ξεχωριστά και σε όλους μαζί.»

Το φλουρί έτυχε στον Πρόεδρο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής, Καθηγητή κ. Ι. Μπούταλη.Εκδήλωση του Δ.Π.Θ. με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό την εκδήλωση του Δ.Π.Θ. με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμο, και θέμα: "Νεοφιλελεύθερη πολιτική και πολιτισμός και Ορθόδοξη Θεολογία", που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30/1/2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών, Καθηγητής Ευάγγελος Δρυμπέτας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρυτανεύων του Πανεπιστημίου Καθηγητής Σταύρος Τουλουπίδης ο οποίος ανέφερε πως η ομιλία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Ανθίμου θα καταγραφεί ως μια τομή στον σύγχρονο προβληματισμό για ένα οικονομικό φαινόμενο που απασχολεί τους πάντες και πως θα αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς μιας νέας, θετικής και δημιουργικής στάσης της Εκκλησίας για τη νοηματοδότηση των οικονομικών επιστημών με την απέραντη χωρητικότητά της, την ευρύτητα και την ελευθερία της σκέψης, την τόλμη της ομολογίας της.

Με το πέρας της ομιλίας, ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Κ. Χαζάκης συνεχάρη και ευχαρίστησε από βήματος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως για την ολοκληρωμένη ομιλία του για την ιστορία της οικονομικής σκέψης και τη σύνδεσή της με την ορθόδοξη θεολογία.

Την εκδήλωση που διοργάνωσε η Σχολή Κοινωνικών Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δ.Π.Θ. παρακολούθησαν εκπρόσωποι του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κομοτηνής, ο Περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ. κ. Χ. Μέτιος, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Κομοτηνής κα Σ. Μενεσελίδου, ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Ε. Λαμπάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Αστυνομίας ΑΘΜ Υποστράτηγος Ν. Μενεξίδης, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Ροδόπης κ. Ν. Αγγελίδης και κ. Α. Γραβάνης, οι Αναπληρωτές Πρύτανη κ. Φ. Μάρης και Π. Μπότσαρης, καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου.


Πρόλογος στην ομιλία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμου του Καθηγητή Σταύρου Τουλουπίδη, Πρυτανεύων του Δ.Π.Θ