Κόμβος Κινητικότητας Ερευνητών

Τα μέλη του Κόμβου Κινητικότητας Ερευνητών

Παντελής Μπότσαρης, Επιστημονικός Υπεύθυνος Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης Δ.Π.Θ
Γεωργία Θεοδώρα Ιντζέ, Στέλεχος Ενημέρωσης
Δέσποινα Χατζηκοσμά, Στέλεχος Ενημέρωσης

Σκοπός

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κινητικότητας Ερευνητών - Euraxess είναι ένα δίκτυο υπηρεσιών που παρέχει εργαλεία αναζήτησης ευκαιριών σταδιοδρομίας στον τομέα της έρευνας, δωρεάν προσωποποιημένη υποστήριξη για την κινητικότητα των ερευνητών, καθώς και πληροφορίες για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του επαγγέλματος του ερευνητή, την κοινωνική ασφάλιση και τις διαδικασίες θεώρησης παραμονής (visa).

To Euraxess Services είναι ένα δίκτυο που αποτελείται από περισσότερους από 200 κόμβους κινητικότητας σε 40 ευρωπαϊκές χώρες. Όλοι οι κόμβοι μπορούν να βοηθήσουν εσάς και την οικογένειά σας σε θέματα μετακίνησης και παραμονής σε μια ξένη χώρα. Αυτή η δωρεάν εξατομικευμένη υπηρεσία θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε ζητήματα όπως διαμονή, θεώρηση παραμονής (visa), μαθήματα ξένων γλωσσών, εξεύρεση σχολείων για τα παιδιά σας, κοινωνική ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το καταρτισμένο προσωπικό των κόμβων βρίσκεται πάντοτε στη διάθεσή σας. Βρείτε ένα κέντρο Euraxess Services κοντά σας και πληροφορηθείτε για μερικές από τις επιτυχημένες ιστορίες.

Το Euraxess Jobs είναι ένα εύχρηστο δωρεάν εργαλείο εξεύρεσης και επιλογής προσωπικού. Ως ερευνητής, έχετε πρόσβαση σε πληθώρα πληροφοριών που ενημερώνονται συνεχώς ανοιχτές θέσεις, ευκαιρίες χρηματοδότησης υποτροφίες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αναρτώντας το βιογραφικό σας σημείωμα σας δίνεται δυνατότητα να σας εντοπίσουν πιθανοί εργοδότες. Ως εταιρεία ή ερευνητικός οργανισμός μπορείτε δημοσιεύσετε αγγελίες για διαθέσιμες εργασίας χωρίς καμία χρέωση, και να αναζητήσετε βιογραφικά κορυφαίων ερευνητών από όλο κόσμο. Επίσης, έχετε απευθείας πρόσβαση στις δικτυακές πύλες αναζήτησης εργασίας συνεργαζόμενων χωρών, οι οποίες περιέχουν πληροφορίες για ερευνητικές θέσεις εργασίας ευκαιρίες χρηματοδότησης, καθώς εξατομικευμένες υπηρεσίες για κάθε χώρα.

Το Euraxess Rights προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Χάρτα του Ερευνητή και τον Κώδικα Δεοντολογίας για την Πρόσληψη Ερευνητών. Στη Χάρτα διατυπώνονται τα δικαιώματα και τα καθήκοντα των ερευνητών, καθώς και των ερευνητικών οργανισμών και των φορέων χρηματοδότησης. Ο Κώδικας στοχεύει στη διασφάλιση της ίσης μεταχείρισης των ερευνητών στην Ευρώπη εξασφαλίζοντας διαφανείς συνθήκες πρόσληψης. Πολλά από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα της Ευρώπης έχουν ήδη συνυπογράψει τη Χάρτα και τον Κώδικα.

Το Euraxess Links προσφέρει διαδικτυακές υπηρεσίες στους ερευνητές που εργάζονται μακριά από την Ευρώπη, διευκολύνοντας τους στο να μένουν σε επαφή μεταξύ τους αλλά και με την Ευρώπη. Στη διάθεσή τους βρίσκεται ένα φόρουμ, μία βάση ερευνητών, ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ένα περιοδικό, ενώ παράλληλα διοργανώνονται εκδηλώσεις με σκοπό τη δικτύωση. Το Euraxess Links παρέχει πληροφορίες ευκαιρίες σταδιοδρομίας στην διακρατικές ερευνητικές συνεργασίες, για τις Ευρωπαϊκές πρακτικές έρευνας. Η διαδικτυακή πύλη λειτουργεί στην Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία και ΗΠΑ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Kόμβος Κινητικότητας Ερευνητών - ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
Ξάνθη, T.K.67100
Τηλ: 25410 79552 και 25410 79419
Ιστοσελίδα: http://euraxess.duth.gr.