MENU
Η Πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανάπτυξης της Θράκης  κα Ντόρα Μπακογιάννη στο Δ.Π.Θ.

Η Πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανάπτυξης της Θράκης κα Ντόρα Μπακογιάννη στο Δ.Π.Θ.

Η Πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανάπτυξης της Θράκης κυρία Ντόρα Μπακογιάννη πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, στο πλαίσιο της περιοδείας  με αντιπροσωπεία βουλευτών, μελών της Επιτροπής.
Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου, στο κτίριο διοίκησης του Πανεπιστημίου υποδέχτηκαν την κυρία Μπακογιάννη και τα μέλη της Επιτροπής ο Πρύτανης και οι Αντιπρυτάνεις του Ιδρύματος. Στη συνάντηση υπήρξαν τοποθετήσεις τόσο από τους ίδιους όσο και από τους Βουλευτές του Νομού σχετικά με τον τρόπο  λειτουργίας του Πανεπιστημίου την περίοδο αυτή. 
«Προσπαθούμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να έχουμε φοιτητές και στις τέσσερις πόλεις δια ζώσης, ακολουθώντας αυστηρότατα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας», δήλωσε κατά τη συνάντησή του με την Ντόρα Μπακογιάννη ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης μιλώντας για τον τρόπο διδασκαλίας και την παρουσία ή μη φοιτητών στις έδρες του Δ.Π.Θ. για το χειμερινό εξάμηνο.
Ο κος Πολυχρονίδης ζήτησε την στήριξη της Διακομματικής για την «διεύρυνση» του Πανεπιστημίου, με τη δημιουργία τουλάχιστον ενός νέου Τμήματος σε κάθε έδρα του (Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα), καθώς και Τμήματα στο Διδυμότειχο. Προς αυτή την κατεύθυνση «βρισκόμαστε σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις με το Υπουργείο Παιδείας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Η Πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης κα Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε «κόσμημα» το Δ.Π.Θ. και επισήμανε ότι στόχος της Διακομματικής είναι να αποφασίσει ακούγοντας τους ανθρώπους της περιοχής. 
Κατά την συνάντηση τοποθετήθηκαν  οι τρεις βουλευτές της Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, κ. Δημήτριος  Χαρίτου,  και κ. Ιλχάν Αχμέτ, ενώ παρόντες ήταν η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου κα Νατάσα Γκαρά και ο βουλευτής του ΚΚΕ με καταγωγή από τον Έβρο κ. Γιάννης Δελής.


Κομοτηνή 30.09.2020
 

Εκτύπωση
Αναζήτηση
Αρχείο
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567