MENU
Με τα ελευθέρια φτερά της Νίκης της Σαμοθράκης», μια Έκθεση που καταγράφει την επιρροή του εμβληματικού αγάλματος σε όλο τον κόσμο, υπό την αιγίδα του Δ.Π.Θ.

Με τα ελευθέρια φτερά της Νίκης της Σαμοθράκης», μια Έκθεση που καταγράφει την επιρροή του εμβληματικού αγάλματος σε όλο τον κόσμο, υπό την αιγίδα του Δ.Π.Θ.

Θα παρουσιαστεί το χρονικό διάστημα 11-23 Μαΐου 2019 στην Αλεξανδρούπολη

Μία μοναδική και πρωτοποριακή έκθεση θα παρουσιαστεί το χρονικό διάστημα 11-23 Μαΐου 2019 στην Αλεξανδρούπολη, ημερομηνία συμβολική, καθώς συμπληρώνονται 155 χρόνια από την πρώτη μέρα που το Μουσείο του Λούβρου άνοιξε τις πύλες του και υποδέχθηκε το εντυπωσιακότερο έκθεμά του.

Η έκθεση θα αποκαλύψει στο κοινό ένα υπέροχο, άγνωστο και μυστηριώδες παγκόσμιο “ψηφιδωτό” που έχει συνθέσει ο συλλέκτης-ερευνητής Ελευθέριος Ελευθερίου ο οποίος γεννήθηκε στη Μάνδρα Έβρου και ο παππούς του ήταν εκείνος, που όπως λέει ο ίδιος  «τον πότισε με το μικρόβιο, οδηγώντας τον στο συμπέρασμα ότι οι συλλέκτες είναι φύλακες λιλιπούτειων έργων τέχνης, κρατούν ένα απειροελάχιστο τμήμα της Ιστορίας, που παραδίδεται στην επόμενη γενιά».

Πρόκειται για εκατοντάδες εκθέματα, τόσο σε φιλοτελικό υλικό (γραμματόσημα, φάκελοι, πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, φεγιέ, σφραγίδες), όσο και νομίσματα-χαρτονομίσματα, μετάλλια, παράσημα, φωτογραφίες, τηλεκάρτες, αναμνηστικές εκδόσεις, δημοσιεύματα, διαφημιστικές καταχωρήσεις, οπτικοακουστικό υλικό κ.α, από δεκάδες χώρες, από κάθε σημείο του πλανήτη.

Η Έκθεση “Με τα Ελευθέρια Φτερά της Νίκης”, που στη συνέχεια θα ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, διοργανώνεται από τη Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης, με συνδιοργανωτές την Π.Ε. Έβρου, τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, τον Δήμο Σαμοθράκης στο χώρο του Επιμελητηρίου Έβρου και τελεί υπό την αιγίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
 

Έγγραφα

Εκτύπωση
Αναζήτηση
Αρχείο