MENU

Εκδηλώσεις

Δημοπράτηση Α' Φάσης του έργου με τίτλο «Υλοποίηση φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών, ερευνητικών και λοιπών υποδομών του Δ.Π.Θ., με συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Δικαίου (ΣΔΙΤ)»

Δημοπράτηση Α' Φάσης του έργου με τίτλο «Υλοποίηση φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών, ερευνητικών και λοιπών υποδομών του Δ.Π.Θ., με συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Δικαίου (ΣΔΙΤ)»

Κατά την Συνεδρίαση της Συγκλήτου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σήμερα Πέμπτη 30.04.2020, εγκρίθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Α’ φάσης του διαγωνισμού για το έργο με τίτλο «Υλοποίηση φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών ερευνητικών και λοιπών υποδομών του Δ.Π.Θ., με συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Δικαίου (ΣΔΙΤ)» και η δημοπράτησή του. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διυπουργική Επιτροπή ενέκρινε το έργο μόλις στις 3 Απριλίου και σήμερα, σε διάστημα λίγων ημερών, ξεκινά ο διαγωνισμός, η επόμενη  ουσιαστική ημέρα για το σημαντικό αυτό έργο.
Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 107.300.000,00 το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα στο Πανεπιστήμιο να δημιουργήσει ένα σύνθετο οικοδομικό συγκρότημα που θα αναμορφώσει σημαντικά  τις τρεις  Πανεπιστημιουπόλεις (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη) .
Ως κομμάτι του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δ.Π.Θ. το έργο αυτό θα αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης, ο οποίος καθιστά διαθέσιμες υποδομές και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και αλλά και εξειδίκευσης στους τομείς της Φοιτητικής Μέριμνας (φοιτητικές εστίες και χώροι σίτισης), της Εκπαίδευσης και της Έρευνας.
Η διαμόρφωση και η λειτουργία  των νέων κτηριακών συγκροτημάτων εντός των χώρων του Ιδρύματος θα αναβαθμίσει την ποιότητα  ζωής  και τις συνθήκες εργασίας τόσο των φοιτητών όσο και των υπόλοιπων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στην ακριτική Θράκη.
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προκηρύσσει δημόσιο διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό, με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, για την επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης για την εκτέλεση του έργου «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ, ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ Δ.Π.Θ. ΜΕ ΣΔΙΤ» και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς να υποβάλουν Εκδήλωση Ενδιαφέροντος (Α’ Φάση του Διαγωνισμού) μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων μέχρι την 23η Ιουνίου 2020.
Η Διοίκηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης εκφράζει τις θερμές τις ευχαριστίες για την υποστήριξη και την συνεργασία με τα πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη της Ειδικής Γραμματείας Επενδύσεων ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Από την Πρυτανεία
Κομοτηνή 30.04.2020

 

Εκτύπωση
Ημερολόγιο
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567