MENU

Φοιτητικές Ομάδες - Σύλλογοι

Στο Δ.Π.Θ. λειτουργούν συνολικά τριάντα δύο (32) φοιτητικοί σύλλογοι. Εξ αυτών οι είκοσι (20) είναι οι προβλεπόμενοι ανά τμήμα σύλλογοι προπτυχιακών φοιτητών, οι επτά (7) είναι σύλλογοι μεταπτυχιακών φοιτητών (στα Τμήματα Νομικής, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης, Οικονομικών Επιστημών, Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης, Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία και Δασολογίας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων).

Υπάρχουν δύο (2) σύλλογοι οικότροφων φοιτητών στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη ενώ παράλληλα λειτουργούν και σύλλογοι αποφοίτων των Τμημάτων του Δ.Π.Θ. (Νομικής, Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών κλπ).

Democritus Racing Team

Η ομάδα Democritus Racing Team (DRT) ιδρύθηκε το χειμώνα του 2015 από φοιτητές του τμήματος Μηχανικών παραγωγής και Διοίκησης του ΔΠΘ στην πόλη της Ξάνθης. Αποτελείται από προπτυχιακούς φοιτητές γεμάτους πάθος και μεράκι με στόχο την εκπροσώπηση του Πανεπιστημίου στους Διεθνείς αγώνες Formula SAE Series.

International Association Of Civil Engineering Students

Παράρτημα Ξάνθης

Το IACES LC XANTHI ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2016 στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Ξάνθη). Είναι επίσημα η πρώτη τοπική επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών που εδρεύει σε ελληνικό πανεπιστήμιο.

Το IACES είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ο οποίος στοχεύει στη σύνδεση σπουδαστών Πολιτικών Μηχανικών σε όλο τον κόσμο και μοιράζεται τις γνώσεις, τις κουλτούρες και τις ιδέες.

IAESTE

Η IAESTE (International Association for the Exchange of Students of Technical Experience) προσφέρει στους φοιτητές τη δυνατότητα να κάνουν πρακτική άσκηση στο εξωτερικό στον τομέα της επιστήμης τους, να έρθουν σε επαφή με τις εργασιακές συνθήκες του μελλοντικού επαγγέλματός τους και να γνωρίσουν μια χώρα και τον πολιτισμό της μέσα από την καθημερινή ζωή. 

Προάγει τη συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων με απώτερο στόχο τη φιλία και τον αλληλοσεβασμό των λαών. H IAESTE Ξάνθης είναι η ελληνική τοπική επιτροπή υπεύθυνη για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. 

 

RSS
123