MENU
Δελτίο Τύπου - Eγκαίνια του νέου γραφείου Europe Direct στην Κομοτηνή
/ Κατηγορίες: Αρχική, Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου - Eγκαίνια του νέου γραφείου Europe Direct στην Κομοτηνή

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν τα εγκαίνια του νέου γραφείου Europe Direct στην Κομοτηνή την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, το οποίο στεγάζεται στο κτήριο της Πινακοθήκης  «Χρήστου Α. Μανέα» . Πρόκειται για ένα εμβληματικό κτήριο καθώς ήταν η οικία του Δημητρίου Μπλέτσα, του μακροβιότερου δημάρχου Κομοτηνής κατά την  την περίοδο  1934 -1967 και σήμερα ανήκει  μέσω δωρεάς στο ΔΠΘ.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων ο οποίος στη συνέχεια  κάλεσε νέους και μεγαλύτερους να συνεργαστούν ώστε να υπάρχει το καλύτερο  δυνατό αποτέλεσμα.

Παρών ήταν ο πρύτανης του ΔΠΘ, Καθηγητής Χειρουργικής  Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Φώτης Μάρης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΑΜΘ Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κομοτηνής, κ. Δημήτρης Πολιτειάδης και πλήθος νέων οι οποίοι έσπευσαν να ενημερωθούν και να συμμετέχουν στις  νέες δράσεις .

 Η νέα δομή αποτελεί μέρος του δικτύου των γραφείων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης που έχουν αναπτυχθεί σε όλες τις πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον συντονισμό των οποίων έχει αναλάβει το ΔΠΘ  σε όλες τις πόλεις έδρες της Περιφέρειας. «Η ΠΑΜΘ έχει την αιγίδα και το στηρίζει κυρίως οικονομικά. Γίνεται μια αρχή για να έρθουν στην πόλη μας και σε όλη την ΑΜΘ θέματα που απασχολούν την ΕΕ για να γίνει η απαρχή καινούργιων ενδιαφερόντων, ανέφερε η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ κα Ζωή Κοσμίδου.

Η Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, Καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου η οποία είναι η επιστημονικά υπεύθυνη του έργου επεσήμανε  πως το ΔΠΘ στηρίζει όλες τις δράσεις του Europe Direct που έχουν να κάνουν με την Ευρώπη και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εκδηλώσεις συζήτησης, ενημέρωσης και διάσκεψης νέων με θεματολογία τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Ωφελούμενος από όλα αυτά είναι ο πολίτης. Περιμένουμε τις απόψεις και τις θέσεις του πολίτη για το μέλλον της Ευρώπης και υπάρχει μια μεθοδολογία που καταγράφονται οι απόψεις και τροφοδοτούνται κεντρικά προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Παναγιώτης Μπαρδάκης, επικεφαλής του Europe Direct ΑΜΘ ανέφερε πως η νέα δομή αποτελεί κομμάτι των 15  γραφείων που υπάρχουν στην χώρα μας και των 400  περίπου στην Ευρώπη. Είναι η μεγάλη οικογένεια η οποία δημιουργεί τις προϋποθέσεις δικτύωσης και ανεύρεσης όχι μόνο της πληροφορίας αλλά κυρίως της ευκαιρίας για τους νέους που καλούνται να κτίσουν το επαγγελματικό τους αύριο. Η δικτύωση αποτελεί σημαντικό κομμάτι το οποίο καλούμαστε να δράσουμε ως πολίτες  πόσο μάλλον οι νέοι  οι οποίοι καλούνται να επιλέξουν το μέλλον τους .

Ο Χρήστος Παπαθεοδώρου δήλωσε ότι «όλο αυτό το πρόγραμμα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για τους νέους αφού φέρνει κοντά όλο το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ στους πολίτες της ΑΜΘ».

Τέλος ο κ. Δημήτρης Πολιτειάδης παρατήρησε πως ο τόπος μας έχει ανάγκη τους νέους, καθώς αποτελούν το μέλλον του τόπου μας και εμείς οι παλιότεροι πρέπει να τους βοηθήσουμε και να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο.

Από την Πρυτανεία

Κομοτηνή, 14.12.2021

Εκτύπωση
Αναζήτηση
Αρχείο
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567