MENU
      14η Πολιτιστική Εβδομάδα Π.Σ.Φ.Ξ. «Η Γέφυρα» 14-21/05/2022
      / Κατηγορίες: Αρχική, Δελτία Τύπου

      14η Πολιτιστική Εβδομάδα Π.Σ.Φ.Ξ. «Η Γέφυρα» 14-21/05/2022

      Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης “Η Γέφυρα” παρουσιάζει, για 14η συνεχόμενη χρονιά, τις δράσεις όλων των ομάδων του. Από 14 έως 21 Μαΐου οι μέρες γεμίζουν θέατρο, κινηματογράφο, μουσική, χρώματα, ραδιόφωνο, χορό, παιχνίδι και ακόμα, αντικείμενα φτιαγμένα με κόπο, μεράκι και δημιουργικότητα από τα μέλη του συλλόγου για όλους εσάς. Και βέβαια η Πολιτιστική Εβδομάδα ολοκληρώνεται με το γενέθλιο πάρτι του Συλλόγου μας που γίνεται 28!

      Σε όλες τις δράσεις μας η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

      Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας βρείτε στο Facebook και στο Instagram,

      είτε να επικοινωνήσετε μέσω e-mail στη διεύθυνση gefyra.csu@gmail.com

      Σάββατο 14 Μαΐου

      Τουρνουά - Yu-Gi-Oh // Ομάδα Στρατηγικής και Φαντασίας //

       Η 14η Πολιτιστική Εβδομάδα ξεκινάει δυναμικά με ένα τουρνουά για τους λάτρεις των card games. Η Ομάδα Στρατηγικής και Φαντασίας οργανώνει Yu-gi-oh Τουρνουά, τύπου Draft, για πρώτη φορά, το Σάββατο στις 14/5, ώρα 15:00 στο κτίριο της Γέφυρας. Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει δε χρειάζεται να φέρει δική του τράπουλα, καθώς θα δοθούν δανεικές κάρτες πριν την έναρξη από την ομάδα. Το τουρνουά είναι κατάλληλο τόσο για βετεράνους, όσο και για αρχάριους παίκτες, στους οποίους θα εξηγηθούν οι κανόνες του παιχνιδιού.

      Η αίτηση εγγραφής γίνεται στην παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/VxzRFvSqHQnAutiV7

      Η εκδήλωση στο Facebook: https://fb.me/e/1DqQKr8CM

       

      Khirki - Live - Μουσική Ομάδα

      H Μουσική Ομάδα Φοιτητών Ξάνθης, όπως και κάθε χρόνο, διοργανώνει το καθιερωμένο μουσικό Live της. Φέτος, θα είναι μαζί μας οι Khirki, για να μας χαρίσουν μια αξέχαστη βραδιά. Το live θα πλαισιώσουν συγκροτήματα της Μουσικής Ομάδας: Granny's House, Gabe Itches, Cult of Fuzz, Dreams Allowed, Woodpecker, H.O.T. LSD, Dorian Shroom. Το Live  θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου και ώρα 22:00 στον εξωτερικό χώρο της Γέφυρας στις Φοιτητικές Εστίες Ξάνθης. Για τη διευκόλυνση σας θα υπάρχει λεωφορείο στις 00:15 για όσους επιθυμούν να έρθουν πιο αργά, από την Δημοτική Αγορά προς τις Εστίες.

      Η εκδήλωση στο Facebook: https://fb.me/e/1xS6lJBss

      Δευτέρα 16 Μαΐου

      Tea διαβάζεις; -Ομάδα Περιοδικού

      Η ομάδα του περιοδικού GUM της Γέφυρας έφτιαξε φέτος μια διαφορετική εκδήλωση παρουσίασης Zines για την Πολιτιστική Εβδομάδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Μαΐου 15:00-19:00. Με τη βοήθεια του Adverb, βγάλαμε ένα χειροπιαστό, έντυπο τεύχος -στην εκδήλωση θα μπορείτε να βρείτε τα φύλλα του τεύχους-. Κάθε φύλλο περιλαμβάνει τρία κείμενα, ενώ η πίσω όψη του είναι αφίσα. Θα φιλοξενήσουμε επίσης άλλα δύο περιοδικά, το ΕΜΒΑΔΟ project και το Araruna, τα οποία θα μπορείτε να διαβάσετε στο κτίριο της Γέφυρας.

      Στις 16:00 ξύνουμε τα μολύβια μας και ακουμπάμε τις καινούριες ιστορίες μας στο χαρτί μέσω της δημιουργικής γραφής.

      Η εκδήλωση στο Facebook: https://fb.me/e/1NT5NVnho

       

      Παρουσίαση Παιχνιδιών Θεατρικού Αυτοσχεδιασμού - Θεατρική Ομάδα

       Για πρώτη φορά η Θεατρική Ομάδα μέσω της υπο-ομάδας Θεατρικού Αυτοσχεδιασμού, στο πλαίσιο της 14ης Πολιτιστικής Εβδομάδας, αποφάσισε να ξεπεράσει τους φόβους και τις αναστολές της και να αυτοσχεδιάσει μπροστά σας. Τη Δευτέρα 16 Μαΐου και ώρα 19:00 στο κτίριο της Γέφυρας ελάτε να γελάσετε, να κλάψετε, να προβληματιστείτε.

      Η εκδήλωση στο Facebook: https://fb.me/e/2rP8KNo2Y

      Τρίτη 17 Μαΐου

      Ραδιομαραθώνιος - Ραδιοφωνική Ομάδα

      Στο πλαίσιο της 14ης Πολιτιστικής Εβδομάδας, η Ραδιοφωνική Ομάδα μας, UnderGround Radio, οργανώνει τον καθιερωμένο ραδιομαραθώνιο. Στήνει τον εξοπλισμό της στον αύλειο χώρο των ΠΡΟΚΑΤ και εκπέμπει ζωντανά μέσω της σελίδας του, την Τρίτη 17 Μαΐου.

      Το Σάββατο 14 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη του συγκροτήματος Khirki στο στούντιο του ραδιοφώνου και μπορείτε να την ακούσετε ζωντανά στην σελίδα του.

      Η σελίδα του ραδιοφώνου: http://www.undergroundradio.gr/#/

      Η εκδήλωση στο Facebook: https://fb.me/e/1gFywJMQg

      Τρίτη 17 με Πέμπτη 19 Μαΐου

      Τριήμερο Ελληνικού Κινηματογράφου - Κινηματογραφική Ομάδα

      Η Κινηματογραφική Ομάδα "Γέφυρα" παρουσιάζει ένα τριήμερο προβολών, σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες στην πόλη. Σύμφωνα με τον χαρακτήρα κάθε μιας από αυτές, οι ταινίες έχουν "πρωταγωνιστή" τη μουσική στην "Οικία Μάνου Χατζιδάκι", το καλοκαίρι στις Εστίες Κιμμερίων, στην πρώτη θερινή προβολή της ομάδας, ακριβώς δίπλα από το κτίριο της "Γέφυρας", και τις παρέες και τις νεανικές ανησυχίες στο "Αμφιθέατρο ΠΡΟΚΑΤ". Παρουσιάζονται οι "Ευδοκία" (1971), "Winona" (2019) και "Απόντες" (1996) στους αντίστοιχους χώρους, από την Τρίτη 17 Μαΐου, ως την Πέμπτη 19 Μαΐου.

      Φυσικά κάθε προβολή συνοδεύεται από κέρασμα, είτε αυτό είναι κρασί, ποπ κορν, ή φαλάφελ με σπιτικό χούμους. Σε κάθε χώρο σας περιμένει και κάτι διαφορετικό.

       

      Αναλυτικά οι Προβολές:

       

      • Ευδοκία (1971)

        Τρίτη 17 Μαΐου, 20:00-Οικία Μάνου Χατζιδάκι, -Ελ. Βενιζέλου 17

      Σε μία μικρή επαρχιακή πόλη της Βόρειας Ελλάδας, ο λοχίας πεζικού Γιώργος Μπάσκος θα γνωρίσει την Ευδοκία, μία πόρνη. Οι δυο τους ερωτεύονται κεραυνοβόλα και παντρεύονται. Αλλά ο συντηρητισμός της επαρχίας, οι κατεστημένες αξίες, το κοινωνικό σύστημα και οι προκαταλήψεις δυσκολεύουν τη ζωή τους. Η απόπειρά τους να αντιμετωπίσουν την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων αποτυγχάνει και συντρίβεται, όπως στις αρχαίες τραγωδίες.

       

      • Winona (2019)

      Τετάρτη 18 Μαΐου, 21:00-Κτίριο Π.Σ.Φ.Ξ. "Η Γέφυρα", -Εστίες Κιμμερίων, έναντι λέσχης

      Η Giuliett, η Meryl, η Jennifer Jason και η Eiko μαζί με τον τεράστιο σκύλο τους διασκεδάζουν υπό την σκιά ενός αυτοκινήτου που βρίσκεται σταματημένο λίγο πιο μακριά και ατενίζουν μια πολυτελή μονοκατοικία χτισμένη στην άκρη της πλαγιάς. Ωστόσο μια σιωπηλή υπόσχεση και ένα ανοιχτό τραύμα μοιάζουν να βαραίνουν την καλοκαιρινή διάθεση, μετατρέποντας αυτή την συνάντηση σε μια συγκινητική τελετουργία.   

       

      • Απόντες (1996)

      Πέμπτη 19 Μαΐου, 21:00-Αμφιθέατρο ΠΡΟΚΑΤ, -Βασ. Σοφίας 12

      Έξι παιδικοί φίλοι από τη Σαλαμίνα συναντιούνται σποραδικά στο διάστημα από το Ευρωμπάσκετ του 1987 μέχρι το Μουντιάλ του 1994. Μέσα σε αυτήν την επταετία η ζωή τους εξελίσσεται και οι σχέση τους περνά στάδια. Βλέπουμε τις διαφορετικές τους κοσμοθεωρήσεις, τις ιδεολογικές τους διαφωνίες, τους καβγάδες, τις σχέσεις τους με τις γυναίκες, τους διαφορετικούς επαγγελματικούς δρόμους, την απόσταση που τους χωρίζει και τη φθίνουσα πορεία της φιλίας τους. Ταυτόχρονα με την ιστορία των έξι φίλων, βλέπουμε και τις σημαντικές αλλαγές που συμβαίνουν στο εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο εκείνη την περίοδο.

      Η εκδήλωση στο Facebook: https://fb.me/e/1p0Ok8L88

       

      Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Μαΐου

      Έκθεση-Bazaar - Φωτογραφική Ομάδα και Ομάδα Εικαστικής Δημιουργίας

       Από μία Πολιτιστική Εβδομάδα δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι συνεργασίες. Έτσι, η Φωτογραφική Ομάδα και η Ομάδα Εικαστικών ενώνουν τις δυνάμεις τους για ακόμη μία φορά για να παρουσιάσουν το έργο τους.

      Το event αποτελείται από δύο σκέλη. Το πρώτο κομμάτι είναι η καθιερωμένη έκθεση φωτογραφίας με φωτογραφίες αποκλειστικά τραβηγμένες από τα μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας, στην οποία θα μπορείτε να προμηθευτείτε και αναμνηστικές καρτ-ποστάλ. Θέμα της έκθεσης: "Animals".

       

      Το δεύτερο κομμάτι είναι το υπαίθριο bazaar από την Ομάδα Εικαστικών με χειροποίητες τσάντες, κηροπήγια και πολλά άλλα που ετοίμασαν με πολλή αγάπη.

      Την έκθεση μπορείτε να τη θαυμάσετε πίνοντας τον καφέ σας στις Μπαχάμες (Μιχαήλ Καραολή 18) την Πέμπτη 19 Μαΐου και την Παρασκευή 20 Μαΐου. Το Bazaar θα λειτουργήσει τα απογεύματα τις ίδιες μέρες και στον ίδιο χώρο από τις 17:00 μέχρι τις 22:00.

      Η εκδήλωση στο Facebook: https://fb.me/e/1tRUvekAt

       

       

      Παρασκευή 20 Μαΐου -Κυνήγι Θησαυρού // Ομάδα Στρατηγικής και Φαντασίας

      Την Παρασκευή 20 Μαΐου και ώρα 11 το πρωί σας περιμένουμε όλους στο ρολόι της πλατείας που και είναι η αφετηρία μας. Η Ομάδα Στρατηγικής και Φαντασίας για άλλη μια φορά διοργανώνει το κυνήγι θησαυρού στην πόλη, ελάτε με την παρέα/ομάδα σας και προσπαθήστε να λύσετε το μυστήριο πρώτοι.

      Ο σύνδεσμος για δήλωση συμμετοχής: https://forms.gle/Zvx2qfCmYjmDqLfn9

      Η εκδήλωση στο Facebook:

      https://fb.me/e/3PGwuTASe

       

      Παρασκευή 20 Μαΐου Bailo Latino - Ομάδα Salsa Bachata

      Η Ομάδα Salsa-Bachata σας προσκαλεί να γνωρίσετε τον κόσμο του χορού με το 2ο BAILO LATINO που θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 20 Μαΐου.

      Ξεκινάμε με SPECIAL WORKSHOPS από την Ειρήνη Αθανασιάδου, στον κοινόχρηστο χώρο του κτιρίου του Π.Σ.Φ.Ξ. Η ΓΕΦΥΡΑ.

      ~ Salsa Musicality: 18:00-19:00

      ~ Bachata Couples: 19:00-20:00

      Στη συνέχεια έχουμε το Latin Party στο Lola Postmodern Bar στις 22:30. Την μουσική αναλαμβάνει ο Dj El Conde με Special Guest την Ειρήνη Αθανασιάδου.

      Η εκδήλωση στο Facebook:https://fb.me/e/1UibfcJOC

       

      21 Μαΐου -Gefyra's Birthday Party

      Το Σάββατο 21 Μαΐου όλα μας τα μέλη ενώνονται και οργανώνουν τα 28α γενέθλια του Συλλόγου μας. Έξω από το κτίριο της Γέφυρας θα γιορτάσουμε από τις 22:00 με μουσική, χορό, κληρώσεις με δώρα και φυσικά τούρτα. Μετά από δύο χρόνια καραντίνας έχουμε προετοιμαστεί να γιορτάσουμε μαζί τα πιο αξέχαστα γενέθλια.

      Η εκδήλωση στο Facebook:https://fb.me/e/1lQNizmWy

       

      Εκτύπωση
      Αναζήτηση
      Αρχείο