Η Κομοτηνή

H πόλη της Κομοτηνής

Η πρωτεύουσα του νομού Ροδόπης η Κομοτηνή, είναι έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοικητικό κέντρο όλης της Θράκης και έδρα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Eίναι ένα σύγχρονο αστικό κέντρο το οποίο βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.

Η Κομοτηνή έχει πολύ καλά ξενοδοχεία και σχετική επάρκεια κλινών. Σαν πόλη προσφέρει πολλά περισσότερα από πολλές άλλες επαρχιακές πόλεις. Στη Κομοτηνή θα βρείτε καλό φαγητό, προσεγμένη ζαχαροπλαστική, παραδοσιακά προϊόντα, ασταμάτητη νυχτερινή ζωή, επαρκείς αθλητικές υποδομές, θέατρο, τέσσερα ωδεία, σχολές χορού, μουσεία και από το 2010 το τρίτο Μέγαρο Μουσικής της Ελλάδας. Στους παραθαλάσσιους οικισμούς που διαθέτουν επαρκή οδική πρόσβαση, θα βρείτε ξενοδοχεία, Camping, οργανωμένες και ελεύθερες παραλίες με αναψυκτήρια και θαλάσσιες δραστηριότητες, εστιατόρια, ταβέρνες κλπ. Στις περιοχές αυτές αναζητήστε το Φανάρι, την Αρωγή , τη Παραλία Μέσης, Την Παραλία Ιμέρου ,Τον Προφ. Ηλία, την Αλκυόνα, τον Πλατανίτη και τον Άγιο Χαράλαμπο.

Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Στην Κομοτηνή λειτουργεί το Μέγαρο Μουσική Κομοτηνής, ή Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Κομοτηνής το οποίο στεγάζεται στο Κτίριο (ΚΤΙΡΙΟ ΙΙ) συνολικού εμβαδού περίπου 6.623,81 τ.μ.

Η Α΄ Φάση του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου Κομοτηνής έχει:
  -   Δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων σχημάτων (όπερα, θεατρικές παραστάσεις κλπ)
  -   Δυνατότητα εναλλαγής σκηνικών μεγάλου όγκου, μεγέθους και ποσότητας (μεγάλο ύψος πύργου σκηνής, μεγάλη σκηνή, ΡΙΤ και πλάγιες σκηνές)
  -   Ανετους Βοηθητικούς χώρους εξυπηρέτησης κοινού

Ελευθέρια Θράκης

Tην 14η Μαίου κάθε έτους εορτάζονται στην Κομοτηνή τα Ελευθέρια Θράκης, τα οποία περιλαμβάνουν πλήθος εκδηλώσεων με κυρίαρχο στοιχείο τους παραδοσιακούς χορούς, όπου συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό