Τρόφιμα, Διατροφή και Μικροβίωμα
Περιγραφή:
Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “ΤΡΟΦΙΜΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ” είναι η κατάρτιση ικανών πτυχιούχων από Επιστήμες Υγείας, Μοριακής Βιολογίας, Βιολογίας, Χημείας, Τροφίμων, Διατροφής, Γεωπόνων και συναφών τμημάτων, ώστε να εκπαιδευθούν σε θέματα Μικροβίωμα τροφίμων, το εντερικό μικροβίωμα, τα διατροφικά και τροφιμογενή νοσήματα και την σύνδεση τους με την Δημόσια Υγεία. Ειδικότερα να δώσει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές μια ολοκληρωμένη εικόνα της επίδρασης των τροφίμων και των διατροφικών συνηθειών στην υγεία . Να εκπαιδεύσει και να εξειδικεύσει νέους επιστήμονες, που θα είναι σε θέση να εφαρμόζουν και να διαμορφώνουν πολιτικές Υγείας και διατροφής στη χώρα μας, να αναπτύσσουν προγράμματα σε όλα τα επίπεδα, να αξιολογούν τα προβλήματα των πολιτών, να εφαρμόζουν προληπτικά μέτρα και μέσα και να αντιμετωπίσουν νοσογόνους παράγοντες. Να συμβάλει στην κατάρτιση όσων ασκούν καθήκοντα στο χώρο των Επιστημών Υγείας, καθώς και να συμβάλει στην περαιτέρω εκπαίδευση των ειδικευόμενων και ειδικευμένων Γιατρών πολλαπλών ειδικοτήτων, καθώς και Φαρμακοποιών και γενικότερα Επιστημόνων Υγείας, Μοριακής Βιολογίας, Βιολογίας, Χημείας, Τροφίμων, Διατροφής, Γεωπόνων και συναφών τμημάτων που ενδιαφέρονται για τα ανωτέρω θέματα







