MENU

Εκδηλώσεις

Ημερίδα Ενημέρωσης για τα Γενόσημα Φάρμακα

Ημερίδα Ενημέρωσης για τα Γενόσημα Φάρμακα

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ημερίδα Ενημέρωσης για τα Γενόσημα Φάρμακα» διοργανώνει  στις 30 Ιουνίου 2023, στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα Άβδηρα του ξενοδοχείου Αστέρας, στην Αλεξανδρούπολη, η ερευνητική κοινοπραξία PolypepPharm (Βελτιωμένα γενόσημα πολυπεπτιδικά φάρμακα με καινοτόμες φαρμακοτεχνικές μορφές), στην οποία συμμετέχουν Ερευνητικά Εργαστήρια του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δ.Π.Θ., του Τμήματος Ιατρικής και του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, και της εταιρείας Verisfield.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν μύθοι και αλήθειες γύρω από τα γενόσημα φάρμακα, θα αναλυθεί η σημασία των γενόσημων φαρμάκων στην Ελληνική οικονομία και θα παρουσιαστούν οι προσπάθειες της κοινοπραξίας προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης ανασυνδυασμένων πολυπεπτιδικών υπεργενόσημων φαρμάκων.

 Εισηγητές θα είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Φαρμακευτικής του Παν. Πατρών κ. Αυγουστάκης Κωνσταντίνος με θέμα «Γενόσημα, Υπερ-γενόσημα και Βιο-ομοειδή: Ορισμοί, κανονιστικό πλαίσιο, ομοιότητες και διαφορές από τα αντίστοιχα πρωτότυπα φάρμακα», ο Καθηγητής του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, Δ.Π.Θ. κ. Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλος με θέμα «Η σημασία των γενόσημων φαρμάκων για την Ελληνική οικονομία» και η Υποψήφια Διδάκτορας του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, Δ.Π.Θ. κα Σοφία Χρονοπούλου με θέμα «Η συμβολή της κοινοπραξίας PolypepPharm στην ανάπτυξη υπεργενόσημων πολυπεπτιδικών φαρμάκων: Μεθοδολογία, στόχοι, επιτεύγματα και μελλοντικοί στόχοι». Θα ακολουθήσει συζήτηση και ελαφρύ δείπνο.

Η κοινοπραξία POLYPEPPHARM χρηματοδοτείται από τη Δράση Εθνικής Εμβέλειας: «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ Β’ ΚΥΚΛΟΣ» της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ) στους τομείς Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ).

Η εκδήλωση περιλαμβάνεται στις επετειακές δράσεις για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Δ.Π.Θ.

Η είσοδος  είναι ελεύθερη και  θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

 

                                              

Από την Πρυτανεία

28.06.2023

Έγγραφα

Εκτύπωση
Ημερολόγιο
«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789