MENU

Νομική Σχολή

Η Νομική Σχολή της Κομοτηνής αποτελεί ιδρυτική ακαδημαϊκή μονάδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ιδρύθηκε με το ΠΔ 374/22-6-1974 και λειτούργησε για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 1974-75 ως Σχολή. Στη συνέχεια, από το 1982, λειτούργησε ως τμήμα Νομικής, ενώ με το ΠΔ 85/2013 εξελίχθηκε σε αυτόνομη μονοτμηματική Σχολή. Από το 2002 έχει μεταφερθεί στο δικό της κτήριο στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής.

Ο απολογισμός των σαράντα χρόνων λειτουργίας, που εορτάσθηκαν το 2014, κατέγραψε μια εργώδη και δυναμική πορεία, μέσα από την οποία η Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ. αντιμετώπισε με επιτυχία τις προκλήσεις και κέρδισε το στοίχημα της καταξίωσης σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.

Με το ποιοτικό διδακτικό και ερευνητικό έργο του επιστημονικού της προσωπικού και την διαρκή εξέλιξη των υποδομών της, η Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ. αναπτύχθηκε σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά ακαδημαϊκά πρότυπα και απέκτησε κύρος και διεθνή ακτινοβολία, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται με ιδιαίτερη επιτυχία στο αίτημα για ακαδημαϊκή αριστεία.

Με ευαισθησία στις απαιτήσεις της εποχής, το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών παρακολουθεί τις σύγχρονες εξελίξεις με στόχο την παροχή ακαδημαϊκής εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου. Τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών προσφέρουν επιστημονική ειδίκευση σε όλους του κλάδους του δικαίου, ενώ εμπλουτίζονται διαρκώς με διατμηματικά και διακλαδικά προγράμματα. Οι διδακτορικές διατριβές που εκπονούνται, καθώς και η μεταδιδακτορική έρευνα που διεξάγεται στη Νομική Σχολή, αποτελούν αξιόλογη συμβολή στην έρευνα, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.

Προσηλωμένη στο στόχο της παροχής υψηλής ποιότητας διδακτικού έργου από διεθνώς καταξιωμένους επιστήμονες με σημαντική παρουσία τόσο στην έρευνα όσο και στη νομική πράξη, η Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ. είναι υπερήφανη για τις επιτυχημένες σταδιοδρομίες των χιλιάδων αποφοίτων της.

Η συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς, εικονικές δίκες και άλλες διοργανώσεις, στις οποίες η Σχολή συνεχίζει να αποσπά πολυάριθμες διακρίσεις, η διοργάνωση συνεδρίων και ημερίδων σε ποικίλα γνωστικά αντικείμενα, οι διεθνείς συνεργασίες με πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς, οι ομιλίες και τα σεμινάρια από καταξιωμένους νομικούς, η συμμετοχή στα προγράμματα κινητικότητας Erasmus και η  συνεργασία με φοιτητικές οργανώσεις είναι ανάμεσα στις δυνατότητες για προσωπική εξέλιξη και ανάπτυξη της νομικής σκέψης που παρέχονται στους φοιτητές.

Επικοινωνία

  • Κοσμήτορας
    Καθηγητής Μιχάλης Χρυσομάλλης
  • Γραμματέας 
    Μάρθα Κάλλου - Περδίκη 
                   
  • Τηλέφωνo Σχολής
    25310 39897
  • Fax Σχολής
    25310 39890
  • Email
    secr@law.duth.gr 
  • Διεύθυνση
    Πανεπιστημίουπολη, Κομοτηνή, Τ.Κ. 69100
  • Ιστότοπος
    https://law.duth.gr/

 

 

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΧΟΛΗΣ

Προηγούμενη Επόμενη

Τμήματα Σχολής