MENU

Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος

Είναι το πρώτο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος που λειτούργησε στην Ελλάδα. Η ακαδημαϊκή κατάρτιση του Μηχανικού Περιβάλλοντος, όπως έχει σχεδιαστεί με βάση το Πρόγραμμα Σπουδών, χαρακτηρίζεται από μια διεπιστημονική προσέγγιση ως προς την κατανόηση, μελέτη και αντιμετώπιση προβλημάτων αειφόρου ανάπτυξης στο ανθρωπογενές περιβάλλον, όπου εμπλέκονται πλήθος τεχνικών, κοινωνικών, οικολογικών και οικονομικών παραμέτρων.

Σύμφωνα με το ιδρυτικό Π.Δ, 365/93, αποστολή του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, του πρώτου τέτοιου Τμήματος στην Ελλάδα, είναι:

1. Να καλλιεργεί και να προάγει με την ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη διδασκαλία και έρευνα, την επιστήμη του Μηχανικού, που αναφέρεται στη διαχείριση και προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.

2. Να παρέχει στους πτυχιούχους του τα απαραίτητα εφόδια που θα εξασφαλίσουν την άρτια κατάρτιση τους για την επιστημονική, ερευνητική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

3. Να συμβάλει ουσιαστικά στην εμπέδωση και ενεργοποίηση του αισθήματος κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης για το περιβάλλον και στην ανάπτυξη μεθόδων και τεχνικών προστασίας του περιβάλλοντος, βελτίωση της ποιότητας ζωής και προφύλαξης της δημόσιας υγείας.

4. Να παράγει τεχνικά στελέχη υψηλής στάθμης ικανά για τη Διοίκηση, το Σχεδιασμό και τη Διαχείριση προγραμμάτων, έργων και πολιτικών σε θέματα περιβάλλοντος.

5. Να εκπαιδεύει και επιμορφώνει στελέχη της Εκπαίδευσης, του Δημοσίου Τομέα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων κοινωνικών ομάδων και φορέων σε περιβαλλοντικά θέματα που αναφέρονται στο χώρο ευθύνης και αρμοδιότητας των πιο πάνω φορέων και οργανισμών, Να προσφέρει υπηρεσίες Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης σε πτυχιούχους Μηχανικούς.

Το Τμήμα απονέμει το Δίπλωμα του Μηχανικού Περιβάλλοντος. Για την απόκτηση του Διπλώματος του Μηχανικού Περιβάλλοντος απαιτούνται 10 εξάμηνα Σπουδών, εκ των οποίων τα 9 είναι αφιερωμένα στη διδασκαλία των μαθημάτων, ενώ κατά τη διάρκεια του 10ου εξαμήνου εκπονείται η Διπλωματική Εργασία.

Επικοινωνία

  • Πρόεδρος
    Καθηγητής Σπυρίδων Ντούγιας
  • Γραμματέας
    Λαμπρινή Κεσογλίδου
  • Τηλέφωνo
    25410 79110/79112
  • Fax
    25410 79108
  • Email
    secr@env.duth.gr
  • Διεύθυνση
    Βασ. Σοφίας 12, Κτίριο 1
    ΠΡΟΚΑΤ Πολυτεχνικής Σχολής
    67100 Ξάνθη
  • Eπιλέον Πληροφορίες
    http://www.env.duth.gr/

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Χωρίς περιεχόμενο

Παρουσιάστηκε σφάλμα στη φόρτωση των περιεχομένων

Προηγούμενη Επόμενη