MENU

Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής

Το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής αποτελεί το μοναδικό Πανεπιστημιακό Τμήμα στην Ελλάδα που εστι­άζει στο συγκεκριμένο πεδίο των Βιοεπιστημών. Έχει θέσει ως στόχο του τη δημιουργία ενός κόμβου Αριστείας στην Εκπαίδευση και στην Έρευνα. Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών έχει σχεδιαστεί βάσει διεθνών προτύ­πων και εστιάζει στους ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς της Μοριακής Βιολογίας και της Γενετικής.

Κατά τα δύο πρώτα έτη των σπουδών οι φοιτητές εξοικειώνονται με τις βασικές έννοιες και αρχές των Μοριακών Βιοεπιστημών καθώς και με τις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές. Κατά το τρίτο και τέταρτο έτος εμβαθύνουν στη μελέτη της Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής και των εφαρμογών τους, ενώ έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις σύγχρονες και αναδυόμενες τάσεις σε εξειδικευμένα πεδία μέσα από τα μαθήματα επιλογής. Η πτυχιακή ερ­γασία κατά το τελευταίο εξάμηνο αποτελεί πρωτότυπη ερευνητική εργασία και εκπονείται στο Πανεπιστήμιο ή σε Ερευνητικούς φορείς.

Οι απόφοιτοι του Τμήματος απασχολούνται σε Ερευνητικά Ιδρύματα, σε νοσοκομεία και άλλους φορείς του τομέα της Υγείας, στη βιομηχανία (φαρμακοβιομηχανία, βιομηχανία τροφίμων κ.ά) και στην εκπαίδευση. Πολλοί απόφοιτοι συνεχίζουν τις σπουδές τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με χρηματοδότηση από ανταγωνιστικές υποτροφίες. Το Τμήμα ΜΒΓ προσφέρει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη “Μετα­φραστική Έρευνα στη Μοριακή Βιολογία & Γενετική".

Επικοινωνία

  • Πρόερος
    Καθηγητής Ιωάννης Τοκατλίδης
  • Γραμματέας
    Δημήτριος Ασημακόπουλος
    Email : dasimako@admin.duth.gr
  • Τηλέφωνo
    25510 30610,30612,30614
  • Fax
    25510 30613
  • Email
    secr@mbg.duth.gr
  • Διεύθυνση
    6ο Χιλ. Αλεξανδρούπολης – Μάκρης (Δραγάνα)
    68100 Αλεξανδρούπολη
  • Επιπλέον πληροφορίες
    https://www.mbg.duth.gr/

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Προηγούμενη Επόμενη