MENU

Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής αποτελεί ένα σύγχρονο και δυναμικό τμήμα που προσφέρει πανεπιστημιακή εκπαίδευση στο αντικείμενο της Κοινωνικής Πολιτικής. Έχει έναν ισχυρό διεπιστημονικό χαρακτήρα και οι φοιτήτριες/τές του αποκτούν ένα επίπεδο γνώσεων και εμπειρίας που τους επιτρέπει να αξιοποιούν γνώσεις, δεξιότητες και μεθόδους από ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών επιστημών, όπως η Κοινωνική Πολιτική, η Κοινωνιολογία, η Οικονομία, το Δίκαιο, η Εγκληματολογία, η Πολιτική Επιστήμη κοκ. Επιπλέον, καθίσταται δυνατό οι φοιτήτριες/τές να είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται τον τρόπο με τον οποίο οι επιστήμες αυτές διαρκώς αλλάζουν και αναδιαρθρώνονται και να ερμηνεύουν τις διαφορετικές αντιλήψεις και αξίες των ατόμων που προέρχονται από διαφορετικές κοινωνικές, πολιτισμικές και οικονομικές ομάδες.Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος ανταποκρίνεται σε  ευρωπαϊκά και διεθνή ακαδημαϊκά πρότυπα σπουδών και στις ανάγκες των φοιτητών που ενδιαφέρονται για το αντικείμενο της Κοινωνικής Πολιτικής, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε επίπεδο πρακτικής εφαρμογής.
Επιπλέον, το Τμήμα παρέχει τη δυνατότητα διεξαγωγής επιστημονικής και συγκριτικής έρευνας, μέσα από την παροχή διδακτορικών τίτλων σπουδών, σε θέματα που εντάσσονται στον ευρύτερο τομέα της άσκησης κοινωνικής πολιτικής.
Οι πτυχιούχοι του Τμήματος μπορούν να εργαστούν σε κοινωνικούς φορείς, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού και του τρίτου τομέα, που ασχολούνται με τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής, καθώς και με την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων. Ενδεικτικά, οι απόφοιτες/οι του τμήματος μπορούν να απασχοληθούν σε υπουργεία, ασφαλιστικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις, νοσοκομεία και δομές υγείας, σωφρονιστικά ιδρύματα, κοινωνικές δομές, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, μεγάλες επιχειρήσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις κοινωνικού σκοπού και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Επιπλέον, οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς του εξωτερικού, όπως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον ΟΗΕ, στον ΟΟΣΑ, σε πολυεθνικές επιχειρήσεις και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις με κοινωνικούς σκοπούς.
 

ΧΡΗΣΙΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

     Η Γραμματεία του Τμήματος (όπου γίνονται και οι εγγραφές πρωτοετών) στεγάζεται σε κτιριακό συγκρότημα στον κεντρικό αστικό ιστό της πόλης της Κομοτηνής μαζί με άλλα Τμήματα του Δ.Π.Θ. και συγκεκριμένα στην οδό Π. Τσαλδάρη 1 (ΠΡΟ-ΚΑΤ Α).

 

Επικοινωνία

  • Πρόεδρος
    Καθηγητής Αλέξης Ιωαννίδης
  • Αναπληρωτής Πρόεδρος
    Αν. Καθηγητής Νικόλαος Κουλούρης
  • Γραμματέας
    Ιωάννα Παπαδοπούλου
    Email: gipapado@admin.duth.gr
  • Τηλέφωνo Γραμματείας
    25310 39380-1
  • Τηλέφωνo για Φοιτητικά Θέματα
    25310 39421
  • Fax
    25310 39421
  • Email
    secr@sp.duth.gr 
  • Διεύθυνση
    Παναγή Τσαλδάρη 1, 69100 Κομοτηνή
  • Περαιτέρω Πληροφορίες
    sp.duth.gr