MENU
   Το πρώτο TEDxDUTH είναι γεγονός!

   Το πρώτο TEDxDUTH είναι γεγονός!

   Eκδήλωση που  θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 στις 11:30 στην Αλεξανδρούπολη στο Grecotel Astir Egnatia

   Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης καλωσορίζει για πρώτη χρονιά και θέτει υπό την αιγίδα του τον παγκόσμιο θεσμό του TEDx  σε εκδήλωση που  θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 στις 11:30 στην Αλεξανδρούπολη στο Grecotel Astir Egnatia, με κύριο σκοπό τη διάδοση και προώθηση καινοτόμων ιδεών ικανών να αποτελέσουν πρότυπα έμπνευσης.
   Το θέμα του πρώτου main event είναι το “ATOMO” atom < ἄτομον < ἄ στερητικό + τέμνω - αυτό που δεν τέμνεται, επιλεγμένο από τη θεωρία του φιλόσοφου Δημόκριτου, θέλοντας να αποδώσει φόρο τιμής στον φιλόσοφο το όνομα του οποίου υιοθετήθηκε από το Πανεπιστημιακό  Ίδρυμα της Θράκης.
   Η επιλογή της θεματολογίας δεν είναι καθόλου τυχαία. Ο Δημόκριτος, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες φιλόσοφους της αρχαίας Ελλάδας, ήταν αυτός που στην προσπάθεια κατανόησης την αρχής του κόσμου εισήγαγε την έννοια του ατόμου ως του πρωταρχικού υλικού στοιχείου. Πάνω στο άτομο που δεν διαιρείται και μικρότερό του δεν υπάρχει, χτίζεται όλος ο κόσμος.  
   Το πρώτο TEDxDUTH θα προσπαθήσει να δώσει μια πολύπλευρη οπτική στην έννοια του ΑΤΟΜΟΥ.
   Οι ομιλητές των 3 Sessions προέρχονται από το χώρο των επιστημών, της επιχειρηματικότητας, του αθλητισμού, των τεχνών, της προσωπικής αυτοβελτίωσης. Μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσουν ο καθένας από τα βιώματά του, την οπτική τους γύρω από το θέμα. Πέραν των ομιλιών, μοναδικά performances και workshops θα πλαισιώνουν το θέμα προσδίδοντας μια πρωτότυπη εμπειρία.
   Παρουσιάστρια της ημέρας θα είναι η Νικολέττα Ράλλη.
   Ομιλητές:
   Session 1- Split_the_Atom: Μαριάνθη Φραγκοπούλου, Γιώργος Πιέρρος, Αλέξανδρος Θεοδωρίδης
   Session 2- Atom_On: Ιωάννης Σομαλακίδης, Αλεξία Κωτσή, Θεράπων Φάκας
   Session 3- Beyond_Atom:  Νάντια Κοντογεώργη, Αχιλλέας Γραβάνης, Δημήτρης Καρυπίδης


   Ταυτότητα του TED-TEDx και του TEDxDUTH 
   Το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό την διάδοση νέων και καινοτόμων ιδεών. Ξεκίνησε πριν από 30 περίπου χρόνια στην Καλιφόρνια και επεκτάθηκε μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο ΤED = Technology - Entertainment - Design. 
   Το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και ανεξάρτητα οργανωμένων εκδηλώσεων που έχει ως στόχο να φέρει κοντά ανθρώπους για να μοιραστούν μια TED-like εμπειρία. 
   Το TEDxDUTH είναι  για φοιτητική πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα η οποία διοργανώνεται από φοιτητές του από όλες τις 4 πόλεις έδρες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με στόχο τη γεφύρωση της διαφορετικότητας και της απόστασης στην ακριτική Θράκη και της διάδοσης καινοτόμων ιδεών πέραν των ορίων μιας πόλης.

   Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  ή τα social media Facebook, Instagram, LinkedIn και Twitter.

    

   ΧΟΡΗΓΟΙ

    
    

    

   Κομοτηνή 17/10/2019
   Από την Πρυτανεία του Δ.Π.Θ

    

   Print