MENU
      έγκριση της πρότασης ένταξης νέου Υποέργου με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση εκπαιδευτικού και λοιπού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του Δ.Π.Θ»

      έγκριση της πρότασης ένταξης νέου Υποέργου με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση εκπαιδευτικού και λοιπού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του Δ.Π.Θ»

      H έγκριση της πρότασης ένταξης νέου Υποέργου με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση εκπαιδευτικού και λοιπού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του Δ.Π.Θ» ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου με τις Πρυτανικές Αρχές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

      Πρόκειται για έργο που στο φυσικό του αντικείμενο  περιλαμβάνεται η προμήθεια και εγκατάσταση επιστημονικού, εργαστηριακού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού στις πόλεις της Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, στον Άξονα προτεραιότητας «Υποδομές ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020»

      Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας διαδικασίας είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκη ενώ το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

      Ενδεικτικά οι προμήθειες υπό ένταξη αφορούν:

      • εξοπλισμό εργαστηρίου λαπαροσκόπησης και ρομποτικής χειρουργικής, του Τμήματος Ιατρικής, απαραίτητο για την εκτέλεση χειρουργικών επεμβάσεων εικονικής πραγματικότητας, προϋπολογισμού 594.733,34€
      • προμήθειες σχετικές με την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό υποδομών πειραματόζωων του Εργαστηρίου Πειραματικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Έρευνας του Τμήματος Ιατρικής, (βιοχημικό και αιματολογικό αναλυτή, υπερηχοτομογράφο, συστήματα ατομικώς αεριζόμενων κλωβών μυών και επιμυών, αναισθησιολογικό μηχάνημα) οι οποίες αποβλέπουν στην εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών αναγκών της Σχολής Επιστημών Υγείας προϋπολογισμού 331.948,75 €.
      • αίθουσες παραγωγής ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού και εξοπλισμού τόσο για τα παραδοσιακά μαθήματα, όσο και για μαθήματα που θα προσανατολίζονται στις ανάγκες της Δια Βίου Μάθησης και Κατάρτισης, με σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας, της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας του Ιδρύματος σε όλες τις πόλεις του (Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα) προϋπολογισμού 260.599,64€.

       Η εκτιμώμενη συνολική αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 1.421.349,02 €.

      Στη συνάντηση παρόντες πέραν του Περιφερειάρχη κ. Χ. Μέτιου και του Πρύτανη ΔΠΘ Αλέξανδρου Χ. Πολυχρονίδη, ήταν ο Αντιπρύτανης Οικονομικών - Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Φώτης Μάρης, η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας κ. Ζωή Γαβριηλίδου, η Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής κ. Μιχαήλ Πιτιακούδης και ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Τάσος Παράσχου

       

      Κομοτηνή 07.10.2021

         Από την Πρυτανεία του Δ.Π.Θ.

      Print