MENU
      Ίδρυση Βαλκανικού Δικτύου Πανεπιστημιακής Παιδαγωγικής Στο πλαίσιο του προγράμματος MAGNET  Erasmus+  EDU-2022-CBHE  Αλεξανδρούπολη,16-18 Φεβρουαρίου 2023

      Ίδρυση Βαλκανικού Δικτύου Πανεπιστημιακής Παιδαγωγικής Στο πλαίσιο του προγράμματος MAGNET Erasmus+ EDU-2022-CBHE Αλεξανδρούπολη,16-18 Φεβρουαρίου 2023

       

      Στο πλαίσιο  του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη την Πέμπτη 16/2/23 και Παρασκευή 17/2/23,  στην πρώτη δια ζώσης συνάντηση εργασίας (KickOff Meeting) του τριετούς Έργου MΑnagerial and GoverNance Enhancement through Teaching (MAGNET) ERASMUS-EDU-2022-CBHE-STRAND-1 (101083006), ιδρύθηκε το Βαλκανικό Δίκτυο Πανεπιστημιακής Παιδαγωγικής (BALKANETUP).   
      Το Δίκτυο αυτό αποτελεί βασικό πυλώνα του προγράμματος MAGNET, που συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και αποσκοπεί στη δημιουργία κουλτούρας συνεργειών και τον συντονισμό των δράσεων υποστήριξης του διδακτικού έργου των πανεπιστημιακών δασκάλων στα ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Δυτικά Βαλκάνια. Το Δίκτυο BALKANETUP  συντονίζεται από μια Τριμελή Επιστημονική Επιτροπή, αποτελούμενη από τη Συντονίστρια του MAGNET Αν. Καθηγήτρια του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης  κ. Κατερίνα Κεδράκα ως Πρόεδρο και μέλη τους τον Θανάση Καραλή, Καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών και τον Κωσταντίνο Γιακουμή, Αν. Καθηγητή του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου ΛΟΓΟΣ της Αλβανίας. 
      Το Έργο MAGNET συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Συντονιστής φορέας είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.  Συμμετέχουν 12 Πανεπιστήμια από 8 χώρες των Δ. Βαλκανίων: Την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία,  την Ελλάδα,  το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο και  τη Σερβία. Στόχος του είναι η ανάπτυξη του πεδίου της Πανεπιστημιακής  Παιδαγωγικής, η ίδρυση Κέντρων Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (CTLs) για τους διδάσκοντες στα ΑΕΙ, καθώς και η ανάπτυξη του Δικτύου BALKANETUP, που φιλοδοξεί να διευρύνει τη συνεργασία και να επιτύχει τη σύζευξη με περισσότερα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή των Βαλκανίων.  


       

      Print