MENU
      Βιωματικό εργαστήριο στο πλαίσιο του έργου eye4water

      Βιωματικό εργαστήριο στο πλαίσιο του έργου eye4water

      Βιωματικό εργαστήριο (Living Lab), από τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών & Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής ΔΠΘ, θα ξεκινήσει την Τρίτη 2 Μαΐου 2023 και ώρα 09.00 π.μ. στο πλαίσιο του έργου Περιφερειακής Αριστείας «Eye4water».

      Το αντικείμενο του έργου Eye4water αφορά στην ορθολογική διαχείριση λεκανών απορροής στην Περιφέρεια ΑΜΘ και πώς συνδέονται με την βελτίωση του περιβάλλοντος, την μείωση του οικολογικού αποτυπώματος στην ΑΜΘ, την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα και την συνεισφορά της Κοινωνίας των Πολιτών.

      Ο σκοπός του βιωματικού εργαστηρίου είναι η σύνδεση και η επικοινωνία της επιστήμης με την κοινωνία, παρουσιάζοντας και επεξηγώντας μια τυπική ρουτίνα παρακολούθησης συστημάτων επιφανειακών υδάτων τόσο στο πεδίο όσο και στο εργαστήριο.

      Στη διάρκεια του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην μονάδα βιολογικού καθαρισμού της Ξάνθης για επεξήγηση των φυσικών και βιολογικών διεργασιών που συντελούνται ώστε να δεσμεύονται τα λύματα και οι ρύποι και να επιστρέφει με ασφάλεια το νερό στο περιβάλλον. Θα ακολουθήσει επίδειξη δειγματοληψίας όπου θα παρουσιαστούν τα όργανα και οι μέθοδοι δειγματοληψιών σε σχέση με τον εκάστοτε στόχο παρακολούθησης. Στις 13.30 θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο εργαστήριο του τομέα Υδραυλικών Έργων του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ, όπου θα λάβουν χώρα βασικές αναλύσεις νερού και θα παρουσιαστούν οι διάφοροι σύγχρονοι αναλυτές του εργαστηρίου, η χρηστικότητα, ο τύπος-σκοπός των αναλύσεων καθώς και θα επεξηγηθούν διαδραστικά κάποιοι βασικοί χημικοί κύκλοι του νερού.

      Η συμμετοχή είναι δωρεάν με την έγκαιρη εκδήλωση ενδιαφέροντος στο email: eye4waterduth@gmail.com

      Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου:

      https://eye4water.com/

       

      Από την Πρυτανεία

      27/04/2023


      Print