MENU
      Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

      Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

      Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) υπογράφηκε την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2022, από τον Πρύτανη του ΔΠΘ Καθηγητή Φώτιο Μάρη, και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Καθηγητή Ιωάννη Καλαβρουζιώτη, στο Παράρτημα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, στην Αθήνα.

      Στη συνάντηση για την υπογραφή του μνημονίου, συμμετείχε, από την πλευρά του ΕΑΠ, και ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Καθηγητής Εμμανουήλ Κουτούζης.

      Το Μνημόνιο Συνεργασίας αφορά, μεταξύ άλλων, την προαγωγή του εκπαιδευτικού, κοινωνικού και ερευνητικού έργου των δύο Ιδρυμάτων, την προώθηση της συμβολής τους στην κοινωνική ανάπτυξη σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και την ανάπτυξη ευρύτερων επιστημονικών και ερευνητικών συμπράξεων.
      τηρουμένων των κανόνων που αφορούν στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.

      Εκ μέρους του ΔΠΘ, ο Πρύτανης Καθηγητής Φώτιος Μάρης ανέφερε ότι «η σήμερα επισφραγίζεται και τυπικά ένα επωφελές μνημόνιο και για τις δύο πλευρές. Η  ανταλλαγή τεχνογνωσίας και οι επιστημονικές συμπράξεις αποτελούν  άλλωστε το βασικό άξονα  της έρευνας με  κυρίαρχο στόχο την κοινωνική ανάπτυξη. Ευχόμαστε η συνεργασία αυτή να αποδώσει τα μέγιστα σε όλους τους τομείς». 

      Εκ μέρους του ΕΑΠ, ο Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης σημείωσε ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντική μέρα για εμάς, καθώς ξεκινά η συνεργασία μας με ένα ακόμα ακαδημαϊκό Ίδρυμα της χώρας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
      Η αναπτυξιακή στρατηγική μας, που έχει ως πυλώνες την εξωστρέφεια και την διεπιστημονικότητα, ανοίγει νέους ερευνητικούς ορίζοντες για τα μέλη της Ακαδημαϊκής μας Κοινότητας. Αποτέλεσμα αυτών των συνεργειών είναι και η σημερινή υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των Ιδρυμάτων μας».

      Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Πρύτανη του ΔΠΘ Καθηγητή Φώτιου Μάρη και του Προέδρου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Καθηγητή Ιωάννη Καλαβρουζιώτη, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία των Πανεπιστημίων και τη νέα αυτή συνεργασία.

      Από την Πρυτανεία 
                                  23/2/2023

       

       

      Print