MENU
      Οι Περιφέρειες της ΕΕ θα δοκιμάσουν λύσεις προσαρμογής σε βασικές κλιματικές προκλήσεις

      Οι Περιφέρειες της ΕΕ θα δοκιμάσουν λύσεις προσαρμογής σε βασικές κλιματικές προκλήσεις

      Στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου RESIST, τέσσερις περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα δοκιμάσουν λύσεις προσαρμογής σε πέντε βασικές κλιματικές προκλήσεις: πλημμύρες, ξηρασίες, καύσωνες, πυρκαγιές και διάβρωση του εδάφους.


      Νοέμβριος 2023 


      Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνεχίζει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, αντιλαμβανόμενη από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, στους πολίτες και τις τοπικές κοινότητες.


      Στο πλαίσιο των παγκόσμιων προσπαθειών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, όπως το ταμείο ζημιών της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχει ενεργά στο έργο RESIST που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2023. Με συνολικό προϋπολογισμό 26,6 εκατ. € και τη συμμετοχή 56 εταίρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Νορβηγία και την Ουκρανία, το έργο αποσκοπεί στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τις τοπικές κοινότητες στο επίκεντρο των δράσεών του.


      Υπογραμμίζοντας τη σημασία της τοπικής δράσης σε συνεργασία με παγκόσμιες πρωτοβουλίες, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την συμμετοχή του Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και την ENORA Innovation,  θα ενισχύσει  την προστασία των πολιτών της και τις τοπικές κοινότητες μέσω της πρωτοποριακής έρευνας και των καινοτόμων πρακτικών που προωθούνται από το έργο RESIST.


      Στην προσπάθειά μας να ενισχύσουμε την προστασία των πολιτών μας και τις τοπικές κοινότητες μέσω του έργου RESIST, καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων των φορέων και οργανισμών, να συμμετάσχουν και να συνεισφέρουν.


      Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο RESIST και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://resist-project.eu/

       


       

      Print