MENU
      Ολοκληρώθηκε η ημερίδα με τίτλο «Μονάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δ.Π.Θ.»

      Ολοκληρώθηκε η ημερίδα με τίτλο «Μονάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δ.Π.Θ.»

      Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με τίτλο «Μονάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δ.Π.Θ.» που διεξήχθη στην Ξάνθη, στο κτίριο του ΣΕΦΚΙΕΤ την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο υλοποίησης της συγχρηματοδοτούμενης από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) πράξης με τίτλο «Μονάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δ.Π.Θ.» MIS 5184537 μέσω  του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

      Ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Έργου Καθηγητής Φώτιος Μάρης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού, τα μέλη Δ.Ε.Π. και τους εξωτερικούς συνεργάτες του Δ.Π.Θ. για την πολύτιμη συνδρομή τους και την αγαστή συνεργασία. Στη συνέχεια παρουσίασε τη δομή, τις απαιτήσεις  και τον σκοπό του Έργου και ανακοίνωσε τους βασικούς Στρατηγικούς Στόχους του Ιδρύματος, ώστε το Δ.Π.Θ. να προχωρήσει στα επόμενα 50 χρόνια με σταθερότητα και αποφασιστικότητα, αποτελώντας φάρο καινοτομίας και ανάπτυξης στην ΠΑΜΘ.

      Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Δ.Π.Θ. Καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου παρουσίασε τις προτάσεις της Επιτροπής για την αξιοποίηση των ευκαιριών της ψηφιακής επανάστασης, τις δυνατότητες ενίσχυσης των ψηφιακών υποδομών, την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών ως εργαλεία σύγχρονης και αποτελεσματικής διοίκησης, την προσφορά εύχρηστων ψηφιακών υπηρεσιών προσανατολισμένων στις ανάγκες της πανεπιστημιακής κοινότητας και τις απαραίτητες βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος «το ψηφιακό Δ.Π.Θ.»

      Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης του Δ.Π.Θ. Καθηγητής Αριστοτέλης Παπαγεωργίου, παρουσίασε τις προτάσεις για τις αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε  το Δ.Π.Θ. να είναι παράδειγμα αειφόρων λύσεων και «να αποτελεί κύριος συντελεστής της τοπικής αειφορίας, τόσο μέσα από τις δικές του ενέργειες αλλά και την επίδραση που ασκεί στην κοινωνία, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και σε έναν καλύτερο κόσμο»

      Ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας του Δ.Π.Θ. Καθηγητής Γεώργιος Μπρούφας παρουσίασε προτάσεις για τη συντονισμένη αξιοποίηση των υποδομών του Δ.Π.Θ. μέσω των ΠΑ.ΚΕ.Κ, την βελτίωση των διαδικασιών και την παροχή της αναγκαίας υποστήριξης προς τους νέους ερευνητές, με σκοπό την αξιοποίηση των ευκαιριών, την ανάπτυξη και ενίσχυση διεπιστημονικών συνεργειών που θα συμβάλλουν αποφασιστικά ώστε «το Δ.Π.Θ. να εξελιχθεί σε πρωτοπόρο στους τομείς έρευνας, καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο».

      Ο κ. Γιώργος Σιάκας, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Δ.Π.Θ., παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη σε αποφοίτους του Ιδρύματος. Τα ευρήματα της έρευνας αναδεικνύουν τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του Ιδρύματος και τον βαθμό ικανοποίησης των αποφοίτων τόσο σε σχέση με τις παρεχόμενες από το Δ.Π.Θ. υπηρεσίες όσο και την μετέπειτα επαγγελματική τους εξέλιξη.

      Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των μελετών και την Πρόταση Στρατηγικού Σχεδίου όπως αυτά εκπονήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου από την εταιρία «ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης», την παρουσίαση της δομής και λειτουργίας της Μονάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού και τη λειτουργία του Πληροφοριακού της συστήματος από τους εξωτερικούς συνεργάτες του Έργου.

                                                                                       Από την Πρυτανεία του Δ.Π.Θ.

                                                                                                            Κομοτηνή, 10/11/2023

      Print