MENU
      Πρόσκληση στην τελετή θεμελίωσης των νέων Κτιριακών Εγκαταστάσεων της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών και της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών

      Πρόσκληση στην τελετή θεμελίωσης των νέων Κτιριακών Εγκαταστάσεων της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών και της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών

      Από τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλειο Διγαλάκη, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10:30 στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.

      Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10:30 ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλειος Διγαλάκης θα θεμελιώσει τις νέες Κτιριακές Εγκαταστάσεις της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών και της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.
      Τον αγιασμό της θεμελίωσης θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.
      Σύμφωνα με την σύμβαση που υπογράφηκε τον Ιούλιο με την κατασκευαστική εταιρεία «Κοινοπραξία Εργομπετόν ΑΒΕΤΕΘ – ΤΕΚ Θεσσαλονίκης Α.Ε.», το έργο συνολικού προϋπολογισμού 19.365.049,91 ευρώ που έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μέσω του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια. 
      Το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους. Στο κτίριο προβλέπεται να στεγασθούν αμφιθέατρα (2x200 θέσεων και 2x140 θέσεων), κεντρική βιβλιοθήκη, μουσείο, 24 αίθουσες διδασκαλίας, 18 εργαστήρια, γραφεία γραμματειών, κοσμητόρων, προέδρων τμημάτων, μελών ΔΕΠ, διοικητικών, κυλικείο, χώροι υγιεινής, αποθηκευτικοί χώροι και χώροι Η/Μ εγκαταστάσεων.
      Στην διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου προβλέπονται εργασίες χωματουργικών, εσωτερικής οδοποιίας, χώρων στάθμευσης, πλακοστρωμένων επιπέδων, εργασιών πρασίνου και Η/Μ εξωτερικών δικτύων (ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης λυμάτων και ομβρίων, ηλεκτρικών, κλπ). 
      Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου ανέρχεται σε 23.906 τ.μ. και του περιβάλλοντα χώρου σε 61,4 στρέμματα. 

      Κομοτηνή 29/10/2019
      Από την Πρυτανεία του Δ.Π.Θ.

       

      Print