MENU
      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ Δ.Π.Θ.
      / Κατηγορίες: Αρχική, Ανακοινώσεις

      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ Δ.Π.Θ.

      Ανακοινώνεται ότι όλοι/ες  οι προπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες του ΔΠΘ, που ενδιαφέρονται για στέγαση για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος (2023-2024), οφείλουν  να υποβάλουν αιτήσεις ηλεκτρονικά  στην εφαρμογή estia.duth.gr.

      Οι αιτήσεις για την παροχή δωρεάν στέγασης υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, σε ηλεκτρονική μορφή (αρχεία pdf) μεγέθους έως 2ΜΒ.

                  Η  είσοδος  στην εφαρμογή γίνεται με τους προσωπικούς κωδικούς των φοιτητών/τριών, τους οποίους χρησιμοποιούν για την είσοδό τους σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου.

                  Μετά την υποβολή της αίτησης, οι αιτούντες/ούσες λαμβάνουν  μήνυμα επιβεβαίωσης στο e-mail που δήλωσαν κατά την υποβολή της αίτησης.

                  Ανακοινώνεται ότι η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για στέγαση των προπτυχιακών φοιτητών/τριών, Ακαδημαϊκού Έτους 2023-2024, θα είναι από 15 Μαρτίου έως και 15 Απριλίου 2023 σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας Φοιτητικών Εστιών του Δ.Π.Θ (ΦΕΚ Β’ 5110/31/12/2019), ο οποίος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Δ.Π.Θ. (https://duth.gr/Portals/0/%20%20%20_.pdf ).

       

      Επισημαίνεται ότι στην πόλη της Ξάνθης λόγω της ανακαίνισης των δύο πρώτων κτηρίων της Φοιτητικής Εστίας της Πανεπιστημιούπολης Κιμμερίων, στα οποία στεγάζονταν αρκετοί φοιτητές των Τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής, έχει μειωθεί ο αριθμός των διαθέσιμων για στέγαση δωματίων και γι’ αυτό η κάλυψη των στεγαστικών  αναγκών θα γίνεται σταδιακά σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα.

      Υπενθυμίζουμε ότι η ευθύνη της ορθής συμπλήρωσης της αίτησης ανήκει εξολοκλήρου στον αιτούντα και καμία παρέμβαση στην αίτηση δεν γίνεται από το αρμόδιο τμήμα. Για τον λόγο αυτό, πριν ξεκινήσετε τη συμπλήρωση της αίτησης, παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις χρήσιμες οδηγίες που συντάχθηκαν με στόχο τη διευκόλυνσή σας για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης. Εάν έχετε αμφιβολίες, παρακαλούμε  να επικοινωνείτε με το Αρμόδιο Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας, όπως παρακάτω:

       

      Πόλη φοίτησης

      Email αποστολής

      Τηλ. επικοινωνίας

       

      Κομοτηνή

      tpsfm@kom.duth.gr

      2541079028

       

      Ξάνθη

      tath@xan.duth.gr 

      2541079028

       

      Αλεξανδρούπολη

      tath@alex.duth.gr

      2551030973

       

      Ορεστιάδα

      tath@ores.duth.gr

      2552041406-41106-41300

       

      ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 10 ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

       

      Α. Οι Προπτυχιακοί/ές Φοιτητές/τριες υποβάλλουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή:
      1. Αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής ταυτότητας ή αντίγραφο διαβατηρίου, προκειμένου για αλλοδαπούς μαζί με άδεια παραμονής.
      2. Υπεύθυνη δήλωση στέγασης (υπάρχει υπόδειγμα Υ.Δ. στα χρήσιμα έγγραφα της εφαρμογής estia.duth.gr).
      3. Εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας του τελευταίου φορολογικού έτους  α) των γονέων και β) του/της ιδίου/ας του/της φοιτητή/τριας.

      (Εάν ο/η φοιτητής/τρια δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση, καταθέτει υπεύθυνη δήλωση).

      1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από την αρμόδια δημοτική ή κοινοτική αρχή (τελευταίου εξαμήνου).
      2. Όσοι ενδιαφερόμενοι επικαλούνται λόγους υγείας, προσκομίζουν απόφαση από ΚΕΠΑ ή το εκάστοτε ισχύον σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας, όπου προσδιορίζεται το ποσοστό αναπηρίας και η οποία είναι σε ισχύ κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.
      3. Αν υπάρχουν άλλα παιδιά στην οικογένεια όπου ανήκει ο/η φοιτητής/τρια τα οποία σπουδάζουν, θα πρέπει να προσκομίζεται βεβαίωση του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος αδελφού ή αδελφής ενεργού/ής φοιτητή/τριας του πρώτου κύκλου σπουδών, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 του ν. 4009/2011 (Α΄ 195), εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, που φοιτά σε Πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι. ή στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες ή στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους.
      4. Αν υπάρχουν άλλα παιδιά στην οικογένεια που ανήκει ο/η φοιτητής/τρια τα οποία υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, πρέπει να προσκομίζεται βεβαίωση η οποία θα το πιστοποιεί.
      5. Για τις περιπτώσεις πολυτεκνίας προσκομίζεται πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων που να αποδεικνύει την πολυτεκνική ιδιότητα και να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
      6. Όταν υπάρχει διάζευξη στην οικογένεια, προσκομίζεται αντίγραφο διαζευκτηρίου ή δικαστική απόφαση που να το πιστοποιεί. Το εκκαθαριστικό που καταθέτει ο/η φοιτητής/τρια είναι του γονέα που έχει αποδεδειγμένα την επιμέλειά του. (Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαζευκτήριο-δικαστική απόφαση η  ιδιωτικό συμφωνητικό ο φοιτητής υποβάλλει τα οικονομικά στοιχεία –εκκαθαριστικό και έντυπο Ε1- και των δυο γονέων - . Αποδεκτή είναι και η διάσταση που έχει δηλωθεί στην εφορία. Στην περίπτωση που ο διαζευγμένος γονέας που έχει αναλάβει την επιμέλεια έχει παντρευτεί ξανά τότε η νέα οικογένεια του γονέως θεωρείται ως οικογένεια του φοιτητή.
      7. Ληξιαρχική πράξη θανάτου. Μόνο σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Σε περίπτωση που ο επιζών γονέας παντρευτεί εκ νέου η νέα οικογένεια του γονέως θεωρείται ως οικογένεια του φοιτητή. 
      8. Όταν υπάρχει ανεργία στην οικογένεια, προσκομίζεται βεβαίωση επιδοτούμενης ανεργίας γονέα από τον ΟΑΕΔ ή βεβαίωση ανεργίας γονέα από τον ΟΑΕΔ σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
      9. Οποιοσδήποτε άλλος κοινωνικός λόγος αρκεί να αποδεικνύεται με αντίστοιχα πιστοποιητικό δημόσιας αρχής (π.χ. τέκνο ανύπαντρης μητέρας, κ.τ.λ.).
      Β. Οι Ομογενείς φοιτητές- Αλλοδαποί Αλλογενείς – Αλλοδαποί Υπότροφοι του Υπουργείου Παιδείας –Φοιτητές Erasmus

      Υποβάλλουν ηλεκτρονικά  τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο άρθρο 10 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας των Φοιτητικών Εστιών (ΦΕΚ 5110/τ. Β΄/31-12-2019) .

       

      * ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ.

      *ΟΣΟΙ/ΟΣΕΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ  ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ

       

      Έγγραφα

      Εκτύπωση
      Αναζήτηση
      Αρχείο
      «Μάρτιος 2024»
      ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
      26272829123
      45678910
      11121314151617
      18192021222324
      25262728293031
      1234567