MENU
      Εορτασμός των 30 χρόνων του προγράμματος ERASMUS+
      / Κατηγορίες: Εκδηλώσεις

      Εορτασμός των 30 χρόνων του προγράμματος ERASMUS+

      Στο κατάμεστο Kεντρικό Aμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή φιλοξενήθηκε η εκδήλωση για τον εορτασμό των 30 χρόνων του προγράμματος ERASMUS+, του σημαντικότερου προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

      Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ., Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης καλωσορίζοντας τους μαθητές της Περιφέρειας και καλώντας τους να γνωρίσουν όχι μόνο το πρόγραμμα, αλλά το ίδιο το πανεπιστήμιο, λέγοντας χαρακτηριστικά "το campus είναι πάντα ανοιχτό για εσάς". Μιλώντας ειδικότερα για το Erasmus+ έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να διευρύνουν τους ακαδημαϊκούς τους ορίζοντες. Εξήρε την συμβολή του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στην υλοποίηση του προγράμματος στο Δ.Π.Θ. Ευχήθηκε τέλος, η γιορτή αυτή για τα 30 χρόνια Erasmus+ να αποτελέσει την αφορμή της γνωριμίας των μαθητών της περιφέρειας με το πανεπιστημιακό ίδρυμα.

      Πολιτιστικό φαινόμενο, χαρακτήρισε το πρόγραμμα Erasmus+, ο Περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης Α.Μ.-Θ. κ. Παναγιώτης Κεραμάρης, που στόχο έχει, όπως είπε, την προώθηση μίας πανευρωπαϊκής ταυτότητας, επισημαίνοντας ότι "Δίνει στους νέους την ευκαιρία να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες, ενώ ταυτόχρονα προάγει την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά".

      Στην ανακοίνωση υποτροφιών για προπτυχιακές σπουδές για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά και για μεταδιδακτορικές σπουδές, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών κ. Κυριάκος Αθανασίου. Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής Βαρθολομαίος και Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κομοτηνής Δημήτρης Πολιτειάδης.

      Η κα Μαρία Μιχαλοπούλου, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Ακαδημαϊκή Συντονίστρια Erasmus+ του Δ.Π.Θ., αναφέρθηκε στα οφέλη του προγράμματος από το 1989 μέχρι και σήμερα (2.000 φοιτητές και 600 άτομα προσωπικό έχουν ωφεληθεί από το Erasmus+ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ επεσήμανε ότι στο πλαίσιο της Διεθνούς Κινητικότητας, μίας καινούργιας δράσης του προγράμματος Erasmus+ που έχει ως στόχο να συνδέσει τις ευρωπαϊκές χώρες με όλο τον κόσμο, το Δημοκρίτειο αρχικά ανέπτυξε συνεργασία με το University of Queensland στην Αυστραλία και φέτος έχει επεκτείνει τη δράση αυτή δημιουργώντας συνεργασίες με πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και της Ρωσίας.

      Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιαστήκαν δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ από το Δ.Π.Θ, σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλους φορείς εκπαίδευσης και κατάρτισης της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., ενώ υπήρξε ειδική αναφορά για τη Νομική Σχολή και την έδρα Jean Monnet, διαχειριστής της οποίας είναι ο Αναπλ. Καθηγητής Mιχάλης Χρυσομάλλης.

      Ευχάριστη νότα στην εκδήλωση έδωσαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, πραγματοποιώντας συναυλία στο χώρο.

      Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι τρεις μουφτήδες Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή, Ξάνθης Εμίν Σινίκογλου και Διδυμοτείχου Χαμζά Οσμάν, εκπρόσωπος του Δ’ Σώματος Στρατού, ακαδημαϊκοί και πλήθος μαθητικής και πανεπιστημιακής νεολαίας.

      Εκτύπωση
      Αναζήτηση
      Αρχείο