MENU

      Εκδηλώσεις

      Διεθνής κινητικότητα του Δ.Π.Θ. στο πλάίσιο του προγράμματος Erasmus
      / Categories: Εκδηλώσεις

      Διεθνής κινητικότητα του Δ.Π.Θ. στο πλάίσιο του προγράμματος Erasmus

      Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συμμετέχει στη νέα δράση για τη Διεθνή Κινητικότητα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ (http://erasmus.duth.gr), με κινητικότητα φοιτητών και προσωπικού από και προς χώρες που εδρεύουν εκτός Ε.Ε.

      Το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, πρώτη χρονιά εφαρμογής της διεθνούς διάστασης του προγράμματος Erasmus+, το Δ.Π.Θ. εξασφάλισε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα για συνεργασία με το University of Queensland, στο Brisbane της Αυστραλίας. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας που αφορά στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής (http://mbg.duth.gr), βρίσκονται αυτό το διάστημα στην Αλεξανδρούπολη ο Καθηγητής Μοριακής Φαρμακολογίας R. Minchin και ένας φοιτητής διδακτορικού επιπέδου. Την Πέμπτη 21 Ιουλίου, συνοδευόμενοι από τη συντονίστρια Erasmus του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Επ. Καθηγήτρια Σωτηρία Μπουκουβάλα, πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Κομοτηνή, όπου τους υποδέχτηκε ο Αναπληρωτής Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Φώτης Μάρης και η Συντονίστρια Erasmus+ του Ιδρύματος, Καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου.

      Στη διάρκεια της συνάντησης ανακοινώθηκαν από την κυρία Μιχαλοπούλου και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των αιτήσεων των Πανεπιστημίων για τη Διεθνή Κινητικότητα του Erasmus+ για το 2016-2017 τα οποία είναι ιδιαίτερα θετικά για το ΔΠΘ. Σύμφωνα με αυτά, εγκρίθηκε η ανανέωση της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο του Queensland, και επιπλέον τρεις συνεργασίες, η μία στις ΗΠΑ με το University of Louisville, και οι δύο στη Ρωσία, με το Πανεπιστήμιο Λομονόσοβ της Μόσχας και με το Πανεπιστήμιο Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών του Καζάν. Η δε χρηματοδότηση για την υλοποίηση των παραπάνω συνεργασιών έχει πενταπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

      Στόχος της δράσης της Διεθνούς Κινητικότητας είναι να ενισχύσει τις επαφές των ευρωπαϊκών Πανεπιστημίωνμε Ιδρύματα σε τρίτες χώρες και να τα καταστήσει ελκυστικά σε φοιτητές, σε καθηγητές και ερευνητές ανά τον κόσμο, προωθώντας παράλληλα τη διεθνοποίησή τους.

      Print