MENU
      Εκδήλωση «Νέοι και Επιχειρηματικότητα»

      Εκδήλωση «Νέοι και Επιχειρηματικότητα»

      Συνδιοργανώθηκε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 στην Ξάνθη

      Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Νέοι και Επιχειρηματικότητα» το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 στην Ξάνθη, με τους νέους να αποτελούν την πλειοψηφία των συμμετεχόντων που συνδιοργανώθηκε από Europe Direct Ξάνθης, τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Δ.Π.Θ., το Xanthi Tech Lab και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

      Κατά την έναρξη των ομιλιών, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των  δράσεων του πανεπιστημίου και των  δομών του από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Europe Direct Ξάνθης, Καθηγητή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και κ. Παντελεήμονα  Μπότσαρη ενώ στη συνέχεια ανέλυσε το Medilab Οpen Innovation Actions. 

      Ακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εισήγηση της Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Μάθησης του Δ.Π.Θ.  κας Μαρίας Μιχαλοπούλου,  όπου ανακοινώθηκε η δημιουργία Θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων από το Δ.Π.Θ. στην Ξάνθη, με σκοπό την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και την δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων εντάσεως έρευνας και ανάπτυξης.
      H Eυρωβουλευτής κα. Εύα Καϊλή, που συμμετείχε στο πάνελ των ομιλητών, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους τρόπους με τους οποίους η Ευρώπη στηρίζει την επιχειρηματικότητα των νέων ενώ απάντησε με προθυμία στις ερωτήσεις που δέχτηκε από το κοινό.

      Την ανάγκη για τη συμμετοχή όλων μας στις επερχόμενες ευρωεκλογές είχε ως κεντρικό μήνυμα η εισήγηση του Εκπροσώπου Τύπου του Γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Κώστα Τσουτσοπλίδη.

      Παράλληλα, οι social media experts του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, συναντήθηκαν με ομάδα 10 μαθητών του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης, που πρωταγωνιστούν σε ταινία μικρού μήκους παραγωγής του Europe Direct Ξάνθης, με σκοπό να παρουσιαστούν οι εμπειρίες τους, περνώντας παράλληλα το σημαντικό μήνυμα της συμμετοχή στις απερχόμενες Ευρωεκλογές μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

      Εκπρόσωποι δύο επιτυχημένων Startup εταιριών, ο κ. Τζανέτος από την Apifon με έδρα τη Θεσσαλονίκη και ο κ. Νίκου του Classter με έδρα την Καβάλα,  περιέγραψαν τον τρόπο με τον οποίο κατάφεραν να αναπτύξουν τις καινοτόμες επιχειρήσεις τους στα χρόνια της κρίσης . 
      Το First Lego League παρουσιάστηκε επίσης από τον κ. Δημήτρη Γιαννακούδη, υπεύθυνο του Xanthi TechLab 

      Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν επίσης τα pre-event workshops σχετικά με την ανάπτυξη web και mobile εφαρμογών με τους εισηγητές κ. Σταύρο Κουνή και κ. Ορφέα Ρωμαΐδη να παρουσιάζουν πολύτιμες πληροφορίες .
      Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τη δύναμη της σύγχρονης τεχνολογίας αφού είχαν τη δυνατότητα να εκτυπώσουν και να παραλάβουν μόνοι τους το ειδικό badge τους, με τα προσωπικά τους στοιχεία αλλά και να ενημερώνονται για την πορεία της εκδήλωσης από τη σχετική ειδική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.
       

      Print