MENU
      Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά

      Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά

      Στην Ξάνθη, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 στο Κλειστό γήπεδο Μπάσκετ "Φίλιππος Αμοιρίδης"

      Ο μεγαλύτερος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά πραγματοποιείται και φέτος στη Ξάνθη την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 στο Κλειστό γήπεδο Μπάσκετ "Φίλιππος Αμοιρίδης".

      Το FIRST LEGO League, με τίτλο “Into Orbit” για τη φετινή σχολική χρονιά 2018 - 2019 τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, ενώ συνδιοργανώνεται από το Xanthi TechLab, του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Master Χορηγό το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ, που μεταφέρει το μήνυμα του διαγωνισμού "FLY TOGETHER".

      Προσκαλεί περισσότερα από 300.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο να μεταφερθούν με την ομάδα τους στο διάστημα, όπου και θα εξερευνήσουν, θα μάθουν, αλλά και θα βρουν λύσεις στο σύμπαν, σαν επιστήμονες και μηχανικοί. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι ομάδες θα επιλέξουν και θα λύσουν ένα πραγματικό πρόβλημα στο πλαίσιο του Project. Θα χτίσουν, θα δοκιμάσουν και θα προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ για να λύσουν ένα σετ αποστολών στο Robot Game. Κατά την προετοιμασία αλλά και την διάρκεια του διαγωνισμού τα παιδιά θα συνεργαστούν μεταξύ τους, θα ανακαλύψουν καινούργια μονοπάτια έρευνας και θα ενστερνιστούν την ιδέα της ευγενούς άμιλλας.

       Ο φετινός διαγωνισμός περιλαμβάνει προκριματικούς αγώνες σε Αθήνα, Βόλο, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και  Ξάνθη. Από τις ομάδες που συμμετέχουν συνολικά, το 1/3 θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο μεγάλο τελικό του Μαρτίου 2019 στη Θεσσαλονίκη. Στον προκριματικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Ξάνθης, θα συμμετέχουν  300 παιδιά από όλη την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, θα διαγωνιστούν και θα πραγματευτούν, μεταξύ άλλων, ένα ρεαλιστικό πρόβλημα σχετικά με το διάστημα και τα μυστήριά του, σε μία μεγάλη γιορτή μάθησης και διασκέδασης.

      Αποκλειστικός διοργανωτής για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT που έχει ως στόχο την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και της τεχνολογίας.

       

      Είσοδος Ελεύθερη

       

      Ώρα προσέλευσης: 10:00 π.μ.

      Τελετή έναρξης: 11:30 π.μ.

       

       

       

      Print