MENU
Στέγαση Φοιτητών ακαδημαϊκού έτους 2020-2021(από Β' έτος έως πτυχίο).
/ Κατηγορίες: Αρχική, Ανακοινώσεις

Στέγαση Φοιτητών ακαδημαϊκού έτους 2020-2021(από Β' έτος έως πτυχίο).

Υποβολή αιτήσεων από Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 έως και Παρασκευή 3 Απριλίου 2020.

Σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας Φοιτητικών Εστιών του Δ.Π.Θ (ΦΕΚ Β’ 5110/31/12/2019), ο οποίος είναι αναρτημένος στην κεντρική ιστοσελίδα του Δ.Π.Θ. (Στέγαση), ανακοινώνεται ότι η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών, για στέγαση προπτυχιακών φοιτητών από Β΄ έτος σπουδών έως πτυχίο Ακαδημαϊκού Έτους 2020-2021, θα είναι από Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 έως και Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Δικαίωμα υποβολής δικαιολογητικών σύμφωνα με τον νόμο έχουν οι ενεργοί φοιτητές/τριες για ν+2 έτη σπουδών (όπου ν ο προβλεπόμενος αριθμός ετών σπουδών για το κάθε Τμήμα).

Κατόπιν αυτών καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες φοιτητές/τριες ή το νόμιμα εξουσιοδοτούμενο από αυτούς πρόσωπο, να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως αναφέρονται πιο κάτω:
 

  1. Έντυπη αίτηση (επισυνάπτεται στην παρούσα ανακοίνωση).
  2. Αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής ταυτότητας ή αντίγραφο διαβατηρίου προκειμένου για αλλοδαπούς μαζί με άδεια παραμονής. 
  3. Υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν λάβει γνώση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των Φοιτητικών Εστιών (ΦΕΚ Β’ 5110/31/12/2019) και ότι τον αποδέχονται.
  4. Εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας του φορολογικού έτους 2018 (εισοδήματα από 1-1-2018 έως 31-12-2018) α) των γονέων και β) του/της ιδίου/ας του/της φοιτητή/τριας.(Εάν ο/η φοιτητής/τρια δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση, καταθέτει υπεύθυνη δήλωση που του παρέχει το αρμόδιο για την παραλαβή των αιτήσεων Τμήμα.
  5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από την αρμόδια δημοτική ή κοινοτική αρχή (τελευταίου εξαμήνου).
  6. Βεβαίωση της Γραμματείας του Τμήματος, όπου φοιτά ο/η ενδιαφερόμενος/η, σχετικά με τον χρόνο πρώτης εγγραφής, τον ΑΕΜ, τον τρόπο εγγραφής και το διανυόμενο έτος σπουδών. 
  7. Υπεύθυνη δήλωση για την μόνιμη κατοικία του/της ιδίου/ας και της οικογένειάς του/της.
  8. Όσοι ενδιαφερόμενοι επικαλούνται λόγους υγείας, προσκομίζουν απόφαση από ΚΕΠΑ ή το εκάστοτε ισχύον σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας, όπου προσδιορίζεται το ποσοστό αναπηρίας και η οποία είναι σε ισχύ κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.
  9. Αν υπάρχουν άλλα παιδιά στην οικογένεια όπου ανήκει ο/η φοιτητής/τρια τα οποία σπουδάζουν, θα πρέπει να προσκομίζεται βεβαίωση του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος αδελφού ή αδελφής ενεργού/ής φοιτητή/τριας του πρώτου κύκλου σπουδών, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 του ν. 4009/2011 (Α΄ 195), εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, που φοιτά σε Πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι. ή στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες ή στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους.
  10. Αν υπάρχουν άλλα παιδιά στην οικογένεια που ανήκει ο/η φοιτητής/τρια τα οποία υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία, πρέπει να προσκομίζεται βεβαίωση η οποία θα το πιστοποιεί.
  11. Για τις περιπτώσεις πολυτεκνίας προσκομίζεται πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων που να αποδεικνύει την πολυτεκνική ιδιότητα και να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
  12. Όταν υπάρχει διάζευξη στην οικογένεια, προσκομίζεται αντίγραφο διαζευκτηρίου ή δικαστική απόφαση που να το πιστοποιεί. Το εκκαθαριστικό που καταθέτει ο/η φοιτητής/τρια είναι του γονέα που έχει αποδεδειγμένα την επιμέλειά του.
  13. Όταν υπάρχει ανεργία στην οικογένεια, προσκομίζεται βεβαίωση επιδοτούμενης ανεργίας γονέα από τον ΟΑΕΔ ή βεβαίωση ανεργίας γονέα από τον ΟΑΕΔ σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. 
  14. Οποιοσδήποτε άλλος κοινωνικός λόγος αρκεί να αποδεικνύεται με αντίστοιχα πιστοποιητικό δημόσιας αρχής (π.χ. τέκνο ανύπαντρης μητέρας, κ.τ.λ.).

* Αιτήσεις με ελλιπή δικαιολογητικά δεν θα γίνονται δεκτές.

* Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές 


Σε ό,τι αφορά στην κατάθεση των δικαιολογητικών για ΣΤΕΓΑΣΗ αυτή θα γίνεται ως εξής :

  • Για όλα τα Τμήματα της πόλης της Κομοτηνής στο Τμήμα Προπτυχιακών Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας στην Κομοτηνή (Πρυτανεία, κα Πουφινά, 10.00-13.00 π.μ.).
  • Για όλα τα Τμήματα της πόλης της Ξάνθης στο Τμήμα Ακαδημαϊκών Θεμάτων Ξάνθης Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη-Πανεπιστημιούπολη-Κιμμέρια (Τμήμα Αρχιτεκτόνων - κα Μπουραζάνη).
  • Για όλα τα Τμήματα της πόλης της Αλεξανδρούπολης στο Τμήμα Ακαδημαϊκών Θεμάτων Αλεξανδρούπολης (Πανεπιστημιούπολη Αλεξανδρούπολης, 6ο χλμ. Αλεξανδρούπολης - Μάκρης, Δραγάνα, κ. Μπουντζής).
  • Για όλα τα Τμήματα της πόλης της Ορεστιάδας στον αρμόδιο υπάλληλο της Διεύθυνσης Ακαδημαϊκών Θεμάτων (Κτίριο φοιτητικών εστιών κ. Κουρετσίδης).

H Αντιπρύτανης
Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας
Καθηγήτρια Ζωή Γαβριηλίδου

 

Έγγραφα

Εκτύπωση
Αναζήτηση
Αρχείο