Στις 25 Σεπτεμβρίου του 2017, 193 εκπρόσωποι κυβερνήσεων υπέγραψαν στον ΟΗΕ και δεσμεύτηκαν να εφαρμόσουν και να υιοθετήσουν 17 στόχους-πολιτικές που θα βελτιώσουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Μεγάλες προκλήσεις στην ατζέντα του ΟΗΕ για το 2030 είναι η ακραία φτώχεια, οι ανισότητες και η αλλαγή του κλίματος.
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με την αρ. 22/17/12.09.2019 Απόφαση της Συγκλήτου, αποφάσισε να εγκρίνει την εγγραφή του Ιδρύματος στο Διεθνές Δίκτυο Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών (UN SDSN) και να ορίσει ομάδα εργασίας - συνεργασίας αποτελούμενη από τους:
1. κ. Φώτιο Μάρη, Αντιπρύτανη Οικονομικών Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δ.Π.Θ.
2. κα Μαρία Πεμπετζόγλου, Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτκής, Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτκής του Δ.Π.Θ.
3. κ. Ιωάννη Νικολάου, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δ.Π.Θ.
Εκπρόσωπος του Δ.Π.Θ. ορίστηκε ο Αντιπρύτανης Οικονομικών Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητής κ. Φώτιος Μάρης.
Επιπλέον η παραπάνω Επιτροπή ορίστηκε ως εστιακό σημείο στο Δίκτυο Ελληνικών Πανεπιστημίων για την Αειφορία, με την αριθ. 15/39/3.12.2020 Απόφαση της Συγκλήτου του Δ.Π.Θ..