MENU

Εκδηλώσεις

Εγκαίνια νέου Περιφερειακού Γραφείου ΟΒΙ στην Ξάνθη και Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με το Δ.Π.Θ.

Εγκαίνια νέου Περιφερειακού Γραφείου ΟΒΙ στην Ξάνθη και Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με το Δ.Π.Θ.

Τα εγκαίνια του Περιφερειακού Γραφείου του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την Ανατολική  Μακεδονία-Θράκη που θα έχει έδρα την Ξάνθη  πραγματοποιήθηκαν το Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 στη αίθουσα της  Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής, στην Ξάνθη.
Το νέο γραφείο  θα στεγάζεται σε χώρους τους οποίους παραχωρεί το Ίδρυμα εντός των Πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων.
Παράλληλα κατά την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας  μεταξύ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας από το Γενικό Διευθυντή του ΟΒΙ Ιωάννη Καπλάνη και τον Πρύτανη του ΔΠΘ , Καθηγητή Αλέξανδρο Πολυχρονιάδη. 
Στόχος του περιφερειακού γραφείου στην Ξάνθη είναι η καλύτερη δικτύωση του Οργανισμού, τόσο με τον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής, όσο και με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, τα ερευνητικά ινστιτούτα, αλλά και με φυσικά πρόσωπα και φορείς, ώστε να προωθηθεί η διασύνδεση της καινοτομίας με την οικονομική παραγωγή και να τονωθεί η τοπική απασχόληση και η οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας, 
Τα εγκαίνια χαιρέτισαν o Ευστάθιος Γιαννακίδης, υφυπουργός Οικονομικών, o Χρήστος Μέτιος, περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, o πρύτανης του Δ.Π.Θ., Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, η Καθηγήτρια κα. Μαρία Μιχαλοπούλου, Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, ο Δημήτριος Λουρίκας, Πρόεδρος ΤΕΕ Θράκης, ο Χρήστος Γιορδαμλής, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιοτεχνιών-Βιομηχανιών Έβρου, η Έλενα Ροφαέλα, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιοτεχνών & Βιομηχάνων Ξάνθης «Ο Δημόκριτος».
Στο νέο γραφείο του ΟΒΙ μπορούν να απευθύνονται: επιχειρήσεις, βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, ΜμΕ και startups, ερευνητές και ακαδημαϊκοί, ανεξάρτητοι εφευρέτες, οι οποίοι έχουν, στη διάθεσή τους ένα καινοτόμο προϊόν (πατέντα), ένα πρωτότυπο σχέδιο (design), μία νέα μέθοδο παραγωγής ή μεταποίησης και επιθυμούν να την κατοχυρώσουν.
Ο Υφυπουργός Στάθης Γιαννακίδης, στις δηλώσεις του για την έναρξη λειτουργίας του Γραφείου, σημείωσε:
«Εγκαινιάζουμε με μεγάλη μας χαρά το Περιφερειακό Γραφείο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην Ξάνθη. Στόχος μας η καλύτερη δυνατή δικτύωση του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, τόσο με τον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής, όσο και με τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, τα Ερευνητικά Ινστιτούτα, αλλά και με φυσικά πρόσωπα και φορείς.
Από την πλευρά μας έχουμε ήδη φροντίσει οι δαπάνες για τη Διανοητική Ιδιοκτησία να είναι επιλέξιμες στις δράσεις επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ.
Μέσω του Περιφερειακού Γραφείου επιτυγχάνεται η διασύνδεση της καινοτομίας με την οικονομική παραγωγή με στόχο να τονωθεί η τοπική απασχόληση και η οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας. Εμείς δημιουργούμε τον αναγκαίο ιστό για την αξιοποίηση της διανοητικής ιδιοκτησίας ως κεφάλαιο για την επιχειρηματική ανάπτυξη και τη χώρα. Είμαστε ικανοποιημένοι που ή έδρα είναι η Ξάνθη και η Πολυτεχνική Σχολή με το πολύτιμο επιστημονικό δυναμικό της.
Η γνώση είναι για εμάς, κεφάλαιο. Καλή επιτυχία στο έργο του Γραφείου
».
Η Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Καθηγήτρια κα. Μαρία Μιχαλοπούλου, υπογράμμισε ότι υποστηρίζονται δράσεις καινοτομίας στην Περιφέρεια.
«Το ΔΠΘ πρωτοστάτησε κι αυτό είναι το πρώτο βήμα στον Στρατηγικό Σχεδιασμό στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα και φυσικό , αλλά και λειτουργικό περιβάλλον, όπου θα παρέχονται οι ευκαιρίες, στους δικούς μας ανθρώπους, ερευνητές και ακαδημαϊκούς, στους φοιτητές αλλά και στους συναδέλφους ,να αξιοποιήσουν τις ιδέες τους , τα προϊόντα που προκύπτουν από την δραστηριότητά τους, έτσι ώστε να φέρουν στην κοινωνία ένα καινοτόμο προϊόν, μια καινοτόμα ιδέα, ώστε να μπορέσουν να διερευνήσουν την ικανότητα να σταθεί και επιχειρηματικά και να προσφέρουν έτσι στην ανάπτυξη της χώρας μας» ανέφερε.
«Η λειτουργία του γραφείου θα συμβάλει στην πληρέστερη κάλυψη όλης της Περιφέρειας»
Διπλώματα ευρεσιτεχνίας, πατέντες, κατοχύρωση Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, όλες αυτές οι διαδικασίες που έχουν να κάνουν με την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη είναι τα «κομμάτια» εκείνα που θα προωθήσει αυτό το περιφερειακό γραφείο.
Οι προσπάθειες αυτές για να πετύχουν πρέπει να δώσουν και ως φυσικός χώρος, αλλά και ως λειτουργία την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να συν -δημιουργήσουν νέα γνώση. Δεν είναι απλά βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι, αλλά και ότι δημιουργούμε, παράγουμε μαζί. Όλοι οι άνθρωποι που έχουν ερευνητική δραστηριότητα έχουν τέτοιους στόχους και προβληματισμούς, από τα Επιμελητήρια όλης της Περιφέρειας μας, από το Σύνδεσμο Βιομηχάνων και Βιοτεχνών Θράκης, τα άλλα δύο Ερευνητικά Κέντρα, που είναι στην Περιφέρειά μας κι έχουμε ήδη υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας για την Θερμοκοιτίδα. Οι θεσμοί οφείλουν να συνεργάζονται και να κάνουν ό,τι καλύτερο είναι εφικτό.»

Εκτύπωση
Ημερολόγιο
«Νοέμβριος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678