MENU
Erasmus+ Project με τίτλο SEAQUEST: Seagrass Education for children towards Awareness QUotient for Environmental SusTainability (Project Number: 2024-1-EL01-KA220-SCH-000244654)
/ Κατηγορίες: Αρχική, Δελτία Τύπου

Erasmus+ Project με τίτλο SEAQUEST: Seagrass Education for children towards Awareness QUotient for Environmental SusTainability (Project Number: 2024-1-EL01-KA220-SCH-000244654)

                                                                                                                                                                                   

 

Τα θαλάσσια αγγειόσπερμα  (seagrasses) είναι ανθοφόρα φυτά που σχηματίζουν εκτεταμένους υποθαλάσσιους λειμώνες σε παράκτιες περιοχές. Τα θαλάσσια αγγειόσπερμα έχουν υψηλή αξία για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Ωστόσο, η πλήρης αναγνώριση της οικολογικής και κοινωνικοοικονομικής σημασίας τους δεν έχει επιτευχθεί ακόμη. Επιπλέον, έχει καταγραφεί μια παγκόσμια τάση απώλειας αυτών των θαλάσσιων φυτών.

Στο πλαίσιο αυτό, προέκυψε η ιδέα του έργου Erasmus+ με τίτλο “SEAQUEST: Seagrass Education for children towards Awareness QUotient for Environmental SusTainability” (Τύπος Δράσης KA220-SCH - Συμπράξεις Συνεργασίας στην Σχολική Εκπαίδευση, Πρόσκληση 2024, 2024-1-EL01-KA220-SCH-000244654, Συνολικό Ποσό Χρηματοδότησης: 400.000,00 EUR). Το έργο SEAQUEST στοχεύει στην ενίσχυση της γνώσης για τα θαλάσσια αγγειόσπερμα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε όλη την Ευρώπη, προάγοντας την περιβαλλοντική υπευθυνότητα και είναι ευθυγραμμισμένο με παγκόσμιες πρωτοβουλίες διατήρησης του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Τα αναμενόμενα αποτελέσματα του SEAQUEST είναι τα εξής: CR1: Έκθεση για την υφιστάμενη κατάσταση σχετικά με τις γνώσεις για τα θαλάσσια αγγειόσπερμα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην Ευρώπη. CR2 & CR3: Εκπαιδευτική Εργαλειοθήκη με Αναλυτικό Πρόγραμμα και Οδηγό για Εκπαιδευτικούς. CR4: Ψηφιακό παιχνίδι για διαδραστική μάθηση. CR5: Διαδικτυακά Μαθήματα (MOOCs) με μικρο-διαπιστευτήρια. CR6: 10 προτάσεις πολιτικής για την εκπαίδευση. CR7: Εκστρατεία με Σύντομα Βίντεο με τα παιδιά ως πρεσβευτές των θαλάσσιων αγγειόσπερμων. CR8: Υλικό διάδοσης, όπως επιστημονικά άρθρα, αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και συνέδρια.

Στο έργο SEAQUEST συμμετέχουν το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ (Ελλάδα-Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Συντονιστής, Επιστημονικά Υπεύθυνος Καθηγητής Θεόδωρος Κεβρεκίδης), το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ελλάδα-Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης), η STANDO LTD (Κύπρος-Μικρομεσαία Επιχείρηση), η European Marine Science Educators Association (Βέλγιο-Μη Κυβερνητική Οργάνωση), το AALBORG UNIVERSITET (Δανία-Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης) και το CENTRO DE CIENCIAS DO MAR DO ALGARVE (Πορτογαλία-Ερευνητικό Κέντρο).

Τα πακέτα εργασίας του SEAQUEST είναι τα εξής: WP1 Διαχείριση Έργου, WP2 Έκθεση για την υφιστάμενη κατάσταση σχετικά με τη γνώση για τα θαλάσσια αγγειόσπερμα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην Ευρώπη, WP3 Εκπαιδευτική Εργαλειοθήκη SEAQUEST και Ψηφιακό παιχνίδι, WP4 Διαδικτυακά Μαθήματα SEAQUEST και πιλοτικές εφαρμογές, WP5 Επικοινωνία και Διάδοση του SEAQUEST.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο SEAQUEST, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://seaquestproject.eu/

                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Εκτύπωση
Αναζήτηση
Αρχείο