MENU
Ανοικτή Συζήτηση με θέμα «Τεχνολογίες 6ης, γενεάς και έξυπνες εφαρμογές»
/ Κατηγορίες: Αρχική, Ανακοινώσεις

Ανοικτή Συζήτηση με θέμα «Τεχνολογίες 6ης, γενεάς και έξυπνες εφαρμογές»

Η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου μας σε συνεργασία με το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  προχωρούν στη διοργάνωση Δράσεων Επιχειρηματικότητας & Δικτύωσης.  Στόχος των δράσεων αυτών είναι η ανάπτυξη ευκαιριών αξιοποίησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων των Πανεπιστημίων, τη δικτύωση των μελών ΔΕΠ με την ελληνική και διεθνή αγορά, αλλά και τη στοχευμένη προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων στο πλαίσιο της ίδρυσης τεχνοβλαστών (spin-off).

 Στη συνεργασία αυτή μετέχει η τράπεζα EUROBANK και ειδικότερα το πρόγραμμα επιτάχυνσης της επιχειρηματικής δράσης “egg-enter·grow·go”, η οποία απευθύνεται σε ομάδες με δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες.

 Η δράση αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας του ΕΛΚΕ ΔΠΘ, με το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΕΛΚΕ ΑΠΘ και το πρόγραμμα Egg, απ’ όπου προέκυψε η πρωτοβουλία συνδιοργάνωσης δράσης διασύνδεσης με ιδιαίτερη στόχευση στον κλάδο των Τεχνολογιών 6ης Γενεάς (6G).  Παράλληλα στοχεύει στην  επιχειρηματική και οικονομική υποστήριξη ώριμων ιδεών της επιστημονικής μας κοινότητας ακολουθώντας την καταγραφή των αξιοποιήσιμων ερευνητικών αποτελεσμάτων.

 Στο πλαίσιο αυτό, σας προσκαλούμε στην ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Τεχνολογίες 6ης γενεάς (6G) και έξυπνες εφαρμογές», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24.2.2022 και ώρες 13:00-16:00. Στην εκδήλωση πρόκειται να συμμετέχουν ερευνητικές ομάδες των δύο Πανεπιστημίων, νεοφυείς επιχειρήσεις του egg, σύνδεσμοι και επαγγελματικοί φορείς, καθώς και επιχειρήσεις με εφαρμογές στις συγκεκριμένες τεχνολογίες.

 Τη συνάντηση πρόκειται να χαιρετήσουν ο Υφυπουργός ‘Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Χρίστος Δήμας, ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank κ. Γεώργιος Ζάνιας. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις των συνδιοργανωτών για θέματα διασύνδεσης των πανεπιστημίων με την αγορά από τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ Καθηγητή Ευστράτιο Στυλιανίδη, την Αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης ΔΠΘ Καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου και τον Γενικό Διευθυντή Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής egg κ. Μιχάλη Βλασταράκη.

 Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Η δράση θα προβληθεί ζωντανά μέσω του egg WebTV στο σύνδεσμο: https://webtv.theegg.gr/technologies_6g_kai_exipnes_efarmoges.

Έγγραφα

Εκτύπωση
Αναζήτηση
Αρχείο