MENU
Ανοιχτή εκδήλωση για την τελική αξιολόγηση των προτάσεων - DUTH to the people
/ Κατηγορίες: Αρχική, Δελτία Τύπου

Ανοιχτή εκδήλωση για την τελική αξιολόγηση των προτάσεων - DUTH to the people

«Ανοικτή εκδήλωση για το κοινό το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, στην Αλεξανδρούπολη να παρακολουθήσει τη διαδικασία πρόκρισης προτάσεων  με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών   που αφορούν στην άμβλυνση επιπτώσεων των πυρκαγιών που έπληξαν τη Θράκη το περασμένο καλοκαίρι»

 

Την τελική ευθεία διανύει πλέον το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης  “DUTH to the people”.

Πρώτη φορά σε επίπεδο χώρας ένα Πανεπιστήμιο κατάφερε να κάνει όχι μόνο κοινωνούς αλλά εταίρους κοινωνικούς φορείς και πολίτες  ώστε να συναποφασίσουν το σχέδιο δράσης που θα έχει αντίκτυπο στην ευρύτερη περιοχή.

To καινοτόμο project προτάθηκε από την Καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΔΠΘ και υλοποιείται μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας, με σκοπό την ενίσχυση ερευνητικών δράσεων και στόχευση, στην παρούσα χρονική περίοδο, την άμβλυνση επιπτώσεων των πυρκαγιών που έπληξαν τη Θράκη το περασμένο καλοκαίρι.

Επιδιώκοντας δυναμική αλληλεπίδραση, η Διοίκηση του Πανεπιστημίου απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση σε φορείς και πολίτες της Θράκης προκειμένου να συμμετέχουν και να αναδείξουν με την ψήφο τις 5 νικήτριες προτάσεις από τις 10 που έχουν προκριθεί στην ημιτελική φάση.

Έτσι το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, στις 18:00 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Ιατρικής, στην Πανεπιστημιούπολη Δραγάνας στην Αλεξανδρούπολη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ανοικτή για το κοινό  που θα αφορά στην τελική  αξιολόγηση των προτάσεων που κατατέθηκαν από μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος και  θα χρηματοδοτηθούν  με το μέγιστο ποσό των 10.000€ έκαστη.

«Νιώθουμε ικανοποίηση που οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής  ανταποκριθήκαν άμεσα και με θέρμη στο κάλεσμα του Ιδρύματός μας και διαδραματίζουν πλέον ενεργό ρόλο σε θέματα που αφορούν τον τόπο μας. Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε και κάθε φορά ένα βήμα παραπάνω» ανέφερε η  Καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΔΠΘ κατά την πρώτη δια ζώσης  συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, ενώ ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας Καθηγητής Γεώργιος Μπρούφας, ανέφερε ότι ξεκίνησε μια  προσπάθεια που η Διοίκηση του Δημοκριτείου προσδοκά να αποτελέσει  θεσμό αφήνοντας το αποτύπωμά των δράσεών του στην περιοχή, καθώς η έρευνα έχει τελικό αποδέκτη την κοινωνία και τους πολίτες.

Ο Πρύτανης Καθηγητής Φώτιος Μάρης σε δήλωσή του ανάφερε  «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το ίδρυμά μας διευρύνει τα όρια του, πρωτοπορεί και προσεγγίζει  με διαφάνεια τους πολίτες να έλθουν και να αποφασίσουν για τις δράσεις που τους αφορούν. Θέλω να εκφράσω  τις ευχαριστίες μου στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, στο διοικητικό προσωπικό, στους  εθελοντές φοιτητές που καθένας ξεχωριστά  και όλοι μαζί συνδράμουν  ώστε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης να πετύχει σε μια νέα πρόκληση, να κερδίσει ένα ακόμη στοίχημα.

 

                                                             Από την Πρυτανεία του Δ.Π.Θ.

                                                                            Κομοτηνή, 17/01/2024

 

Εκτύπωση
Αναζήτηση
Αρχείο
«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345