MENU
Βράβευση Ομότιμου Καθηγητή κ. Α. Μπαρτζιώκα  από την Ακαδημία Αθηνών
/ Κατηγορίες: Αρχική, Ανακοινώσεις

Βράβευση Ομότιμου Καθηγητή κ. Α. Μπαρτζιώκα από την Ακαδημία Αθηνών

Στην  Πανηγυρική Συνεδρία  που πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου  2022, η Ακαδημία Αθηνών, ανακοίνωσε τους Τιμώμενους, με τον Πρόεδρο κ. Αντώνιο Ρεγκάκο να εκφωνεί ομιλία με θέμα: «Οι ανθρωπιστικές σπουδές στο Ανθρωπόκαινο», και τον Γεν. Γραμματέα κ. Χρήστο Ζερεφό, να παρουσιάζει  την Έκθεση με θέμα «Το έργο της Ακαδημίας για το έτος 2022».

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, έχει κάθε λόγο να δηλώνει ικανοποιημένο και ιδιαίτερα υπερήφανο καθώς ανάμεσα στους βραβευθέντες συγκαταλέγεται ο Αντώνιος Μπαρτζιώκας, Ομότιμος Καθηγητής Φυσικής Ανθρωπολογίας και  Παλαιοανθρωπολογίας του  Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας  του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ο Ομ. Καθηγητής κ. Α. Μπαρτζιώκας βραβεύθηκε στην Τάξη των Θετικών Επιστημών, λαμβάνοντας το Βραβείο της Ακαδημίας, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, για τις ανακαλύψεις του στον τομέα της Παλαιοανθρωπολογίας και ειδικότερα για την από κοινού ανακάλυψη με τον Ισπανό Kαθηγητή Juan Luis Arsuaga ότι οι προϊστορικοί άνθρωποι έπεφταν σε χειμερία νάρκη.

Πρόκειται για μια έρευνα, την οποία μετά τη δημοσίευση της μελέτης στηρίζει η NASA, σύμφωνα με την οποία παρουσιάζονται ενδείξεις για το ότι πριν μισό εκατομμύριο χρόνια ένα προγονικό είδος των Νεάτερνταλ έπεφτε σε “χειμερία νάρκη”.

 

Εκτύπωση
Αναζήτηση
Αρχείο