MENU
Δελτίο Τύπου για την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Δ.Π.Θ. και Διεθνών Βραβείων GIUSEPPE SCIACCA
/ Κατηγορίες: Εκδηλώσεις

Δελτίο Τύπου για την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Δ.Π.Θ. και Διεθνών Βραβείων GIUSEPPE SCIACCA

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και των Διεθνών Βραβείων Giussepe Sciacca υπεγράφη την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, από τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητή κ. Αθανάσιο Καραμπίνη και τη Γ.Γ. των Διεθνών Βραβείων κα Βίκυ Μπαφατάκη.

Σύμφωνα με την πενταετή συνεργασία που εγκαινιάστηκε από το Δ.Π.Θ. και τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, ο πολιτισμός, η κοινωνία, η επιστήμη, η ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας στους τομείς κοινωνικών, νομικών και ανθρωπιστικών επιστημών αποτελούν τα πεδία δράσης, με σκοπό την προώθηση της ισότητας, της δικαιοσύνης, της παγκόσμιας ειρήνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των επιστημονικών και διαπολιτισμικών ανταλλαγών για την έρευνα και την επιβράβευση της κοινωνικής προσφοράς.

Τόσο ο κ. Πρύτανης Καθηγητής κ. Αθανάσιος Καραμπίνης όσο και η κα Βίκυ Μπαφατάκη ανέφεραν ότι προγραμματίζεται ήδη μια κοινή δράση η οποία θα ανακοινωθεί την άνοιξη.

Μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του ΔΠΘ τόνισε ότι «Στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αναλάβει το πανεπιστήμιο μας, είναι και η συνεργασία με διάφορους φορείς που επιτελούν παγκόσμιο κοινωνικό έργο. Στην πραγματικότητα επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας τόσο του πανεπιστημίου, όσο και του οργανισμού αυτού, όχι μόνο στη δικιά μας περιοχή, αλλά σε μία ευρύτερη περιοχή. Το πλαίσιο της συνεργασίας αφορά σε μία περίοδο πέντε ετών ελπίζω η συνεργασία αυτή να κρατήσει 500 χρόνια».

Η κα Βίκυ Μπαφατάκη από την πλευρά της επεσήμανε ότι το έργο και οι δράσεις του Δ.Π.Θ. με τη συνεργασία αυτή θα έρθουν στο προσκήνιο, θα αναδειχτούν νέοι επιστήμονες και άνθρωποι της περιοχής, ενώ σημείωσε ότι είναι η πρώτη τέτοια συνεργασία που γίνεται στη χώρα, τους χαροποιεί ιδιαίτερα και η ίδια ως Ξανθιώτισσα και πολίτης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου έχει γεννηθεί και μεγαλώσει, θεωρεί καθήκον όλων Θρακιωτών να ενισχύσουν την περιοχή και να συνεργαστούν για την ανάδειξη του πολιτισμού με ομόνοια και καλλιέπεια.

Τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca ιδρύθηκαν πριν από 14 χρόνια και αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους θεσμούς παγκοσμίως. Είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Giuseppe Sciacca, ενός 26χρονου φοιτητή αρχιτεκτονικής, πρότυπο ήθους και προσφοράς στην κοινωνία. Συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, όπως στρατιωτικές και πολιτικές αρχές, κορυφαίοι επιστήμονες, αθλητές και τελούν υπό την αιγίδα της Ε.Ε., της προεδρίας της Ιταλικής Δημοκρατίας, ιταλικών υπουργείων, εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών κ.α.

Εκτύπωση
Αναζήτηση
Αρχείο
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567