MENU
Δράσεις ενημέρωσης των πολιτών για τις ευρωεκλογές σε κεντρικά σημεία της πόλης της Κομοτηνής.
/ Κατηγορίες: Αρχική, Ανακοινώσεις

Δράσεις ενημέρωσης των πολιτών για τις ευρωεκλογές σε κεντρικά σημεία της πόλης της Κομοτηνής.

«Και αυτή τη φορά #ΨΗΦΙΖΩ» στην Κομοτηνή

Tην Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 η καρδιά της Ευρώπης πρόκειται να χτυπήσει στην Κομοτηνή. Το Europe Direct ΑΜΘ στο πλαίσιο της περιφερειακής του καμπάνιας «Και αυτή τη φορά #ΨΗΦΙΖΩ» διοργανώνει σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον δήμο Κομοτηνής δράσεις ενημέρωσης των πολιτών για τις ευρωεκλογές σε κεντρικά σημεία της πόλης της Κομοτηνής.

Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των δράσεων του δήμου Κομοτηνής για την Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας, πραγματοποιούνται κατά την ευρωπαϊκή εβδομάδα νεολαίας 12 – 19 Απριλίου και τελούν υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

12.00-15.00 : Ενημερωτική δράση στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τις ερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Στην εν λόγω δράση συμμετέχουν εκπρόσωποι από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου και το δικτύο Eurodesk. Φοιτητές του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης ΔΠΘ στο πλαίσιο του μαθήματος εκλογικής συμπεριφοράς, μαθητές και εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Ε-PAS «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» φοιτητές του δικτύου φοιτητών Erasmus του ΔΠΘ καθώς και εθελοντές του Europe Direct ΑΜΘ.

12.00-14.00: Παράλληλα με τη δράση ενημέρωσης των πολιτών, στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής θα λάβει χώρα και ένα βιωματικό εργαστήριο για τους first time voters με τίτλο, «Πλέοντας προς τις Ευρωεκλογές: Σαλπάρουμε με ένα βιωματικό workshop για τις προτάσεις των νέων για το μέλλον της Ευρώπης» με υπεύθυνο του εργαστηρίου τον κ. Θεράπων Φάκα, Life and Business coach.

17:30-19:00: Ενημερωτική δράση με τίτλο «Eυκαιρίες κινητικότητας και εθελοντισμού μέσα από τα προγράμματα Erasmus+ / Youth και European Solidarity Corps » σε συνεργασία το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής. Η δράση εστιάζει στα ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν τον τομέα της νεολαίας και το δίκτυο Eurodesk με στόχο την ενημέρωση των νέων για τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ομιλήτριες :

Κωνσταντίνα Άις, Υπεύθυνη προβολής και επικοινωνίας για το πρόγραμμα Erasmus+/ Νεολαία

Ολυμπία Χριστίνα Καλογιάννη, Υπεύθυνη προβολής και επικοινωνίας για το

πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

Καλλιόπη Δάλλα, Υπεύθυνη προβολής και επικοινωνίας για το Δίκτυο Eurodesk

Στη δράση συμμετέχουν επίσης το exagono κέντρο νεολαίας και εθελοντισμού του δήμου Κομοτηνής, η οργάνωση νέων System and G, σπουδαστές και εκπαιδευτές από την Πειραματική ΣΑΕΚ Κομοτηνής, φοιτητές από το ESN, οι e-Aimodotes, η ΑΜΚΕ Συνάψεις και το Share life-Ξεκινώ τη νέα μου ζωή δίνοντας ζωή.

19.30-22.30: Europe Goes Wild: Μια βραδιά γεμάτη γεύσεις, μουσική και χορό

Γιορτάζουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία με ένα ξέφρενο πάρτυ στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν αξέχαστες στιγμές με μουσική, χορό, soft drinks και εκπλήξεις! Συμμετέχει η Πειραματική ΣΑΕΚ Κομοτηνής με τους σπουδαστές της ειδικότητας Chef, οι οποίοι θα επιμεληθούν με μεράκι ένα μοναδικό μενού finger food για όλους εμάς.

H παρουσία σας στις εκδηλώσεις θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

 

Εκτύπωση
Αναζήτηση
Αρχείο
«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345