MENU
Μονοήμερη εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο του Δάσους της Δαδιάς, το Σάββατο 7 Μαΐου, από την ομάδα του SDGs Student Hub με την υποστήριξη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
/ Κατηγορίες: Αρχική, Ανακοινώσεις

Μονοήμερη εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο του Δάσους της Δαδιάς, το Σάββατο 7 Μαΐου, από την ομάδα του SDGs Student Hub με την υποστήριξη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

"Η ομάδα του SDGs Student Hub με την υποστήριξη του Δημοκριτείου  Πανεπιστημίου Θράκης, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει το Σάββατο 7 Μαΐου σε μια από τις πιο ξεχωριστές της εκδηλώσεις για φέτος, τη μονοήμερη εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο του Δάσους της Δαδιάς.
Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ενώ το μωσαϊκό τοπίων που διαμορφώνεται από δάση πεύκης και δρυός, τα οποία διακόπτονται από ξέφωτα, βοσκοτόπια και καλλιεργούμενες εκτάσεις, το καθιστούν ένα απαράμιλλης ομορφιάς αξιοθέατο, το οποίο αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για τη διαβίωση και αναπαραγωγή αρπακτικών πουλιών. Μάλιστα, στο Εθνικό Πάρκο συναντώνται τρία από τα τέσσερα είδη γύπα της Ευρώπης (Μαυρόγυπας, Όρνιο και Ασπροπάρης), ενώ φιλοξενεί τη μοναδική αποικία Μαυρόγυπα στα Βαλκάνια.
(περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://dadia-np.gr/)

Πρόγραμμα Εκδρομής

07:30 Αναχώρηση Λεωφορείου από Ξάνθη
08:30 Αναχώρηση Λεωφορείου από Κομοτηνή
09:45 Αναχώρηση Λεωφορείου από Αλεξανδρούπολη
11:00 Άφιξη στο Κέντρο του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου στη Δαδιά,

Ξενάγηση στο Κέντρο Ενημέρωσης


12:00 Εκκίνηση πεζοπορίας μέχρι το Παρατηρητήριο Αρπακτικών Πουλιών, περιπλάνηση στο χώρο και επιστροφή
14:30 Άφιξη στο σημείο εκκίνησης
15:00 Επίσκεψη σε Ταβέρνα στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου/ Ελεύθερος χρόνος
18.30 Επιστροφή φοιτητών στις πόλεις εκκίνησης

Απαραίτητος εξοπλισμός
  • Καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια για περπάτημα
  • Μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα για τη πεζοπορία
  • Ελαφριά ρούχα
  • Μπουκάλι νερό (τουλάχιστον 1,5 λίτρο)
  • Κάποιο σνακ για ενέργεια (παστέλι, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, μπάρα ενέργειας-σοκολάτα)
  • Φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση!
Προϋποθέσεις συμμετοχής


Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους τους φοιτητές (προπτυχιακούς/ μεταπτυχιακούς/ διδακτορικούς) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Για την κατοχύρωση θέσης για τη συμμετοχή στην εκδρομή, απαιτείται η συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας που θα βρείτε στο link: https://forms.gle/tHvMA14zMxor2WYR6 ή εναλλακτικά "σκανάροντας" το QR Code που βρίσκεται στην αφίσα της εκδήλωσης.
Σημειώνεται ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν και περιλαμβάνει τη μετακίνηση των συμμετεχόντων/ουσών με λεωφορείο μισθωμένο από το ΔΠΘ από τις πόλεις της Ξάνθης, της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού ατόμων, θα τηρηθεί αυστηρά χρονική προτεραιότητα.
Επιπλέον, οι συμμετέχοντες/ουσες είναι υποχρεωμένοι/ες να υπακούν στις οδηγίες του συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής, φέρουν την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνουν ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής τους στη δραστηριότητα, αποδεχόμενοι/ες τους κινδύνους που ενέχει, καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά τους."

Εκτύπωση
Αναζήτηση
Αρχείο
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567