MENU
Νέα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών
/ Κατηγορίες: Αρχική, Δελτία Τύπου

Νέα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, στo πλαίσιo της αναβάθμισης των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που προσφέρει και της ακαδημαϊκής αριστείας που επιδιώκει, προγραμματίζει κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022, να λειτουργήσει 2 νέα προγράμματα μεταπτυχιακά σπουδών (ΠΜΣ) με αντικείμενα τη Χρηματοοικονομική-Λογιστική και τη Χρηματοοικονομική Τεχνολογία.
Πρόκειται για 2 μεταπτυχιακά, με φιλόδοξο πρόγραμμα σπουδών, που βρίσκονται στην αιχμή του γνωστικού τους αντικειμένου, πλαισιωμένα από μια επίλεκτη διδακτική ομάδα τόσο από το ΔΠΘ όσο και από αλλά Πανεπιστήμια της χώρας και του εξωτερικού. 

  1. Το ΠΜΣ Χρηματοοικονομική - Λογιστική  με 2 κατευθύνσεις (Χρηματοοικονομική και Λογιστική) προσφέρει επικαιροποιημένη γνώση σε αντικείμενα Εταιρικής Χρηματοοικονομικής και λειτουργίας αγορών Κεφαλαίων και Χρήματος και παράλληλα εστιάζει στις σύγχρονες εξελίξεις της Λογιστικής Επιστήμης με έμφαση στα νέα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα αλλά και στα Διεθνή Πρότυπα Λογιστικής Αναφοράς.
  2. Το ΠΜΣ Χρηματοοικονομική Τεχνολογία αποτελεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα στον πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο κλάδο της Χρηματοοικονομικής που επικεντρώνεται στη σύζευξη τεχνολογίας και Χρηματοοικονομικής ανάλυσης και εργαλείων. Ανάλυση και διαχείριση μεγάλων όγκων δεδομένων, νοήμονα συστήματα πληρωμών και χρηματοδότησης, τεχνολογίες blockchain και κρυπτονομίσματα, πλατφόρμες αγορών και crowdfunding είναι μερικά μόνο από τα γνωστικά αντικείμενα που αναλύονται στο μεταπτυχιακό αλλά και βρίσκονται στην αιχμή της επιστήμης.

Τα 2 μεταπτυχιακά προγράμματα υλοποιούνται με την υποστήριξη του Οικονομικού Επιμελητηρίου, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Όμιλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς η παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, πέρα από το θεωρητικό μέρος, απαιτεί τη σύνδεση με την αγορά και τους φορείς της.
Κατά τη διάρκεια της φοίτησης,  δίνεται η δυνατότητα στον φοιτητή  να παρακολουθεί μια πλειάδα σεμιναρίων από υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς, που θα μεταφέρουν εφαρμοσμένη γνώση και εμπειρία. 
Αναπόσπαστο μέρος των νέων μεταπτυχιακών προγραμμάτων αποτελεί η Εβδομάδα Καριέρας με εκπροσώπους από περισσότερες από 25 επιχειρήσεις από τις σημαντικότερες της χώρας που αποσκοπεί  να φέρει σε άμεση επαφή τους αποφοίτους με τον κόσμο της αγοράς. Θα συμμετέχουν εταιρείες από τον Τραπεζικό, τον Χρηματιστηριακό και τον Ασφαλιστικό κλάδο, τον κλάδο των Ελεγκτικών Εταιριών και των Ορκωτών Λογιστών, τον κλάδο των Συμβούλων Επιχειρήσεων αλλά και από την βιομηχανία, τον τουρισμό και τις μεταφορές.

Έναρξη εγγραφών στις 5 Μαΐου 2021
Αναλυτικές πληροφορίες  των ΠΜΣ  στους συνδέσμους :
https://finanaccount.econ.duth.gr/ και https://fintech.econ.duth.gr/

Εκτύπωση
Αναζήτηση
Αρχείο
«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345