MENU
Ο Πρύτανης του ΔΠΘ  Καθηγητής Φώτιος Μάρης καλωσορίζει τις φοιτήτριες και τους φοιτητές
/ Κατηγορίες: Αρχική, Ανακοινώσεις

Ο Πρύτανης του ΔΠΘ Καθηγητής Φώτιος Μάρης καλωσορίζει τις φοιτήτριες και τους φοιτητές

Αγαπητές Πρωτοετείς Φοιτήτριες

Αγαπητοί Πρωτοετείς Φοιτητές,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και σας συγχαίρω για την επιτυχία σας στις πανελλαδικές εξετάσεις, η οποία ήταν αποτέλεσμα μίας προσωπικής επίπονης προσπάθειας.

Το Πανεπιστήμιό μας από την ίδρυσή του το 1973 έως σήμερα και με τη διαχρονική προσπάθεια όλων των μελών του έχει κατορθώσει να αναπτυχθεί και να καταλάβει επάξια μια σημαντική θέση στην εθνική και διεθνή πανεπιστημιακή κοινότητα. Πλέον, μετά την ένταξη των Τμημάτων Καβάλας, Δράμας και Διδυμοτείχου, διαθέτει 10 Σχολές, 29 Τμήματα και 109 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, που εδρεύουν συνολικά σε επτά πόλεις, και έναν αριθμό 47.000 περίπου προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων.

Καλύπτει μέσω των διαφόρων τμημάτων του ένα ευρύ φάσμα επιστημών και στο πλαίσιο της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης επιχειρεί μια σειρά έργων και δραστηριοτήτων σε διάφορους τομείς. Θεωρεί τη διασφάλιση ποιότητας μια συνεχή διαδικασία βελτίωσης και αποδίδει τεράστια σημασία στην έρευνα και την καινοτομία φροντίζοντας για τη σύνδεσή του με αναπτυξιακούς φορείς. Αποτελεί κέντρο παιδείας, αριστείας και μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου εδρεύουν τα Τμήματά του.

Το ΔΠΘ έχει αναπτύξει συνεργασίες σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η έγκριση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου EMERGE (Empowering the Margins of Europe through Regional and Global Engagement) με χρηματοδότηση ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, στο οποίο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συμμετέχει ως βασικός εταίρος. 

Αγαπητοί/ές φοιτητές/τριες, πλέον, αποτελείτε ακαδημαϊκά μέλη σε ένα από τα μεγαλύτερα και τα πιο δυναμικά Πανεπιστήμια της χώρας μας. Στο πανεπιστήμιό μας θα βρείτε ένα ολοκληρωμένο ακαδημαϊκό περιβάλλον με εργαστήρια και κλινικές, σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, βιβλιοθήκες, δυνατότητες τηλεκπαίδευσης, πανεπιστημιακό νοσοκομείο, καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε όλες τις ευκαιρίες που το ΔΠΘ σας προσφέρει.

Επίσης, θα συναντήσετε ένα φιλόξενο πανεπιστήμιο και ένα ζωντανό περιβάλλον το οποίο, εκτός από την επιστημονική και τεχνολογική δραστηριότητα, ενθαρρύνει και την πολιτιστική, κοινωνική και ψυχαγωγική αλληλεπίδραση των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας. Έχετε μια πολύ καλή ευκαιρία για συμμετοχή σε δράσεις εθελοντισμού, πολιτισμού, αθλητισμού και κοινωνικής προσφοράς, παράλληλα με τις σπουδές σας, ώστε να ενισχυθούν και οι δεσμοί τόσο μεταξύ σας, όσο και με την υπόλοιπη πανεπιστημιακή κοινότητα και την τοπική κοινωνία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για όλους τους φοιτητές και όλες τις φοιτήτριες και κυρίως για τα άτομα με ιδιαίτερες δεξιότητες ή δυσκολίες. Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια  για την προαγωγή της εποικοδομητικής μάθησης, της κοινωνικοποίησης και της ακαδημαϊκής επιτυχίας τους.

 Η Διοίκηση, καθώς και το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου θα είναι συμπαραστάτες σας σε όλη αυτήν τη δημιουργική πορεία των σπουδών σας και θα σας στηρίζουν σε κάθε βήμα και σε κάθε προσπάθειά σας.

Η δική σας καθημερινή συμμετοχή και προσπάθεια, η συνεργασία με τους καθηγητές σας και το λοιπό προσωπικό, η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων υποδομών και ευκαιριών που παρέχουν τα Τμήματά μας και η αφοσίωση στις σπουδές σας θα αποδώσουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Σας εύχομαι ολόθερμα καλή δύναμη και καλή ακαδημαϊκή πορεία.

 

            Ο Πρύτανης

Καθηγητής Φώτιος Μάρης

Εκτύπωση
Αναζήτηση
Αρχείο
«Σεπτέμβριος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456