MENU
Προκήρυξη Εκλογών για την ανάδειξη Κοσμήτορα της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
/ Κατηγορίες: Αρχική, Ανακοινώσεις

Προκήρυξη Εκλογών για την ανάδειξη Κοσμήτορα της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

Η ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ


Έχοντας υπόψη:

1.    τις διατάξεις του άρθρου 19 του ν.4485/2017 (Α΄114) «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις», όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 96 του Ν. 4692/2020 (ΦΕΚ Α΄111) «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» 
2.    Τις διατάξεις του άρθρου 18 παρ. 6 του Ν. 4559/2018 (τ.Α΄) «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και άλλες διατάξεις»
3.    Την αριθ. 77561/Ζ1/2020 (Β΄2481) Υπουργική Απόφαση «Διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη του Πρύτανη και των Αντιπρυτάνεων των Α.Ε.Ι., των μονομελών οργάνων των ακαδημαϊκών μονάδων των Α.Ε.Ι., καθώς και των Διευθυντών Κλινικών, Εργαστηρίων και Μουσείων που λειτουργούν στο πλαίσιο ακαδημαϊκών μονάδων των Α.Ε.Ι.»
4.    Την αριθ. 153348/Ζ1/2017 (ΦΕΚ Β΄3255) Υπουργική απόφαση «Τρόπος διεξαγωγής των εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη των μονοπρόσωπων οργάνων των Α.Ε.Ι….»
5.    το Π.Δ. 86/2013 (ΦΕΚ 124/3-6-2013 τ. Α΄) «Συγχώνευση Τμημάτων, ίδρυση-συγκρότηση-ανασυγκρότηση Σχολών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης» 

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

Εκλογές για την ανάδειξη Κοσμήτορα της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με τριετή θητεία, από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 έως και την 31η Αυγούστου 2024. 

Η ψηφοφορία είναι άμεση και μυστική και η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί με ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος (σύστημα «ΖΕΥΣ») του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε.) η πρόσβαση στο οποίο πραγματοποιείται από την ηλεκτρονική διεύθυνση https://zeus.grnet.gr. 

Ημερομηνία διεξαγωγής της ψηφοφορίας ορίζεται η Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021.

Κοσμήτορας εκλέγεται ο υποψήφιος, ο οποίος θα συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων. Αν κανείς από τους υποψηφίους Κοσμήτορες δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων ή σε περίπτωση ισοψηφίας, η εκλογή επαναλαμβάνεται κατά την επόμενη εργάσιμη ημέρα (Τρίτη 15 Ιουνίου 2021). 
Σε περίπτωση νέας άγονης εκλογικής διαδικασίας, αυτή επαναλαμβάνεται κατά την επόμενη εργάσιμη ημέρα (Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021), οπότε εκλέγεται ο υποψήφιος, ο οποίος συγκεντρώνει τη σχετική πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων. 
Εάν υπάρχει ένας μόνο υποψήφιος, αυτός εκλέγεται αν συγκεντρώσει τουλάχιστον το ένα τρίτο (1/3) των έγκυρων ψήφων.

Υποψηφιότητες υποβάλλονται έως 31 Μαϊου 2021 στην Κοσμήτορα της Σχολής,  με αίτηση των ενδιαφερομένων, ηλεκτρονικά με τους ιδρυματικούς λογαριασμούς στο secr@phyed.duth.gr, προσωπικά, μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου, ή επιστολικά.

Υποψήφιοι μπορούν να είναι  Καθηγητές πρώτης βαθμίδας και Αναπληρωτές Καθηγητές της Σχολής πλήρους απασχόλησης. 
Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιοι μέλη ΔΕΠ που αποχωρούν από την υπηρεσία λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου ηλικίας κατά τη διάρκεια της προκηρυσσόμενης θέσης. Επιτρέπεται η εκλογή Κοσμήτορα για δεύτερη συνεχόμενη θητεία και έως δύο (2) θητείες συνολικά.

Ο Κοσμήτορας δεν επιτρέπεται να κατέχει συγχρόνως το αξίωμα άλλου μονοπρόσωπου οργάνου του οικείου ή άλλου Α.Ε.Ι., με εξαίρεση τις θέσεις Διευθυντή Π.Μ.Σ., Εργαστηρίου, Κλινικής και Μουσείου.

Το σώμα εκλεκτόρων για την εκλογή Κοσμήτορα απαρτίζεται από το σύνολο των καθηγητών πρώτης βαθμίδας, των αναπληρωτών καθηγητών, των επίκουρων καθηγητών μόνιμων και επί θητεία. Στο εκλεκτορικό σώμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και όσοι εκ των ανωτέρω απουσιάζουν από τη θέσης τους, ανεξαρτήτως του λόγου απουσίας, εφόσον η απουσία δεν συνεπάγεται την αναστολή ή την απαγόρευση άσκησης των καθηκόντων τους.

Την ευθύνη διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας έχει πενταμελής Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, με ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη, η οποία ορίζεται με απόφαση του Κοσμήτορα, τουλάχιστον πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν από την ημέρα της ψηφοφορίας και αποτελείται από μέλη Δ.Ε.Π. της Σχολής.

Η Κοσμήτορας

Καθηγήτρια Ελένη Δούδα

Εκτύπωση
Αναζήτηση
Αρχείο