MENU
Προκήρυξη Εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης  της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης,
/ Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Προκήρυξη Εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης,

Ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης 

αποφασίζει την προκήρυξη εκλογών

για την ανάδειξη Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, για το χρονικό διάστημα 1/9/2022 έως και 31/8/2024.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 από τις 9:00 π.μ. έως και τις 15:00 μ.μ.

Πρόεδρος Τμήματος και Αναπληρωτής Πρόεδρος εκλέγονται οι υποψήφιοι, οι  οποίοι συγκέντρωσαν την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων. Εάν κανείς από τους υποψήφιους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων ή σε περίπτωση ισοψηφίας, η εκλογή επαναλαμβάνεται κατά την επόμενη εργάσιμη ημέρα, ήτοι την Παρασκευή 17 Ιουνίου από τις 9:00 π.μ. έως και τις 15:00 μ.μ.


Σε περίπτωση νέας άγονης εκλογικής διαδικασίας, αυτή επαναλαμβάνεται κατά την επόμενη εργάσιμη ημέρα, ήτοι Δευτέρα 20 Ιουνίου από τις 9:00 π.μ. έως και τις 15:00 μ.μ. οπότε εκλέγεται ο υποψήφιος, ο οποίος συγκεντρώνει τη σχετική πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων. 

Εάν υπάρχει ένας μόνο υποψήφιος, αυτός εκλέγεται αν συγκεντρώσει τουλάχιστον το ένα τρίτο (1/3) των έγκυρων ψήφων.

Εκλόγιμοι είναι μέλη ΔΕΠ πλήρους απασχόλησης πρώτης βαθμίδας ή της βαθμίδας του αναπληρωτή του οικείου Τμήματος. Αν δεν υπάρχουν μέλη ΔΕΠ των δύο πρώτων βαθμίδων μπορεί να θέσει υποψηφιότητα και επίκουρος. 

Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιοι μέλη ΔΕΠ που αποχωρούν από την υπηρεσία λόγω συμπλήρωσης  του ανώτατου ορίου ηλικίας κατά την διάρκεια της προκηρυσσόμενης θητείας και που πληρούν τις προϋποθέσεις των σχετικών διατάξεων.

Ο Πρόεδρους του Τμήματος δεν επιτρέπεται να κατέχει συγχρόνως και το αξίωμα άλλου μονοπρόσωπου οργάνου του οικείου ή άλλου ΑΕΙ, με εξαίρεση τη θέση του Διευθυντή ΠΜΣ, Εργαστηρίου, Κλινικής ή Μουσείου.
 
Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να καταθέσουν ηλεκτρονικά υπογεγραμμένη αίτηση υποψηφιότητας και αντίστοιχη Υπεύθυνη Δήλωση έως και τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 και ώρα 14:00 στον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής (δια της Γραμματείας της Σχολής) στο: protocol@eng.duth.gr

Οι υποψήφιοι/ες πρέπει να υποβάλλουν συγχρόνως Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία να βεβαιώνεται ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπό τους κωλύματα εκλογιμότητας.

Εκλογικοί κατάλογοι

Το σώμα των εκλεκτόρων απαρτίζεται από το σύνολο των Καθηγητών πρώτης βαθμίδας, των Αναπληρωτών Καθηγητών, των Επίκουρων Καθηγητών, μόνιμων και επί θητεία καθώς και των υπηρετούντων Λεκτόρων του Τμήματος (Ν.4692/2020, αρ. 97, παρ.1).

Το εκλογικό σώμα ασκούν μόνο όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, με βάση τους οποίους διενεργούνται οι εκλογές. 

Οι εκλογικοί κατάλογοι καταρτίζονται και τηρούνται από την αρμόδια υπηρεσία προσωπικού του ιδρύματος και εγκρίνονται από τον Πρύτανη.

Δικαιολογητικά Υποβολής Υποψηφιότητας

 

  • Αίτηση υποψηφιότητας
  • Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπο του υποψηφίου  κωλύματα εκλογιμότητας

Ο  Κοσμήτορας της Π.Σ.

Χρήστος Καραγιάννης
Καθηγητής

 

Εκτύπωση
Αναζήτηση
Αρχείο
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567