MENU
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
/ Κατηγορίες: Αρχική, Ανακοινώσεις

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης   

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με διετή θητεία από 01.09.2022 έως 31.08.2024.

Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας κατά τη χρονική περίοδο από 10-20 Ιουνίου 2022, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της ως άνω 3ης σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Η ακριβής διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα οριστεί από την Εφορευτική Επιτροπή ύστερα από επικοινωνία με την Ε.Δ.Υ.Τ.Ε. Α.Ε., σε συνέχεια υποβολής σχετικού αιτήματος.
Εφόσον προκύψει ανάγκη επαναληπτικής ψηφοφορίας, η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη από την οριζόμενη ημέρα

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ 
  • Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για το αξίωμα του Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου έχουν όλα τα μέλη Δ.Ε.Π. πλήρους απασχόλησης πρώτης βαθμίδας ή της βαθμίδας του Αναπληρωτή του οικείου Τμήματος με διετή  θητεία από 01.09.2022 έως 31.08.2024.
  • Αν δεν υπάρχουν μέλη Δ.Ε.Π. των δύο πρώτων βαθμίδων μπορεί να θέσει υποψηφιότητα και μέλος Δ.Ε.Π. της βαθμίδας του Επίκουρου Καθηγητή.
  • Αν δεν υπάρχουν υποψηφιότητες, ο Πρόεδρος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος ορίζεται από τη Σύγκλητο μεταξύ των υπαρχόντων μελών Δ.Ε.Π. του Τμήματος, με προτεραιότητα στις δύο πρώτες βαθμίδες και μέχρι τη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή.
  • Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιοι μέλη Δ.Ε.Π. που αποχωρούν από την υπηρεσία λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου ηλικίας κατά τη διάρκεια της προκηρυσσόμενης θητείας.
  • Επιτρέπεται η εκλογή Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου για δεύτερη συνεχόμενη θητεία. Στην περίπτωση αυτή ο Πρόεδρος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος δεν μπορεί να επανεκλεγεί πριν παρέλθουν δύο (2) έτη από τη λήξη της δεύτερης θητείας του. Δεν επιτρέπεται η εκλογή του ίδιου προσώπου για περισσότερες από τέσσερις (4) θητείες συνολικά. 
  • Η εκλογή του Προέδρου και του Αναπληρωτή Προέδρου γίνεται με δύο (2) ξεχωριστά ενιαία ψηφοδέλτια, που περιλαμβάνουν τα ονόματα όλων των υποψηφίων Προέδρων και Αναπληρωτών Προέδρων, αντίστοιχα. Οι εκλογείς σημειώνουν την προτίμησή τους για έναν μόνο από τους υποψηφίους Προέδρους και για έναν μόνο από τους υποψηφίους Αναπληρωτές Προέδρους δίπλα από το όνομά τους.
  • Ο Πρόεδρος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος δεν επιτρέπεται να κατέχει συγχρόνως το αξίωμα άλλου μονοπρόσωπου οργάνου του οικείου ή άλλου Α.Ε.Ι., με εξαίρεση τη θέση Διευθυντή Π.Μ.Σ., Εργαστηρίου, Κλινικής, ή Μουσείου.
  • Υποψηφιότητες για το αξίωμα του Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, μέσα στην οριζόμενη προθεσμία, με κατάθεση υπογεγραμμένης αίτησης υποψηφιότητας στη Γραμματεία της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δ.Π.Θ. η οποία αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση : secr@edu.duth.gr  έως και την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 και ώρα 13.00 και πρωτοκολλείται ώστε να προκύπτει η ημερομηνία υποβολής της.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
  1. Αίτηση υποψηφιότητας 
  2. Φωτοαντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου 
  3. Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπό του υποψηφίου κωλύματα εκλογιμότητας 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
  • Η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου είναι άμεση και μυστική. Η εκλογική διαδικασία διεξάγεται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε εργάσιμη ημέρα, έτσι ώστε να είναι δυνατή η διεξαγωγή επαναληπτικής ψηφοφορίας την ακριβώς επομένη εργάσιμη ημέρα. 
  • Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί με ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής η οποία θα ορίσει τον Διαχειριστή της συγκεκριμένης εκλογικής διαδικασίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην αριθ. 147084/Ζ1/16.11.2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5364/19.11.2021 τ. Β΄).
  • Πρόεδρος και Αναπληρωτής Πρόεδρος εκλέγεται ο υποψήφιος που συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων. Αν κανείς από τους υποψηφίους Προέδρους και Αναπληρωτές Προέδρους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων ή σε περίπτωση ισοψηφίας, η εκλογή επαναλαμβάνεται κατά την επόμενη εργάσιμη ημέρα.
  • Σε περίπτωση νέας άγονης εκλογικής διαδικασίας, αυτή επαναλαμβάνεται κατά την επόμενη εργάσιμη ημέρα, οπότε εκλέγεται ο υποψήφιος ο οποίος συγκεντρώνει τη σχετική πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων. Αν υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος, αυτός εκλέγεται αν συγκεντρώσει τουλάχιστον το ένα τρίτο (1/3) των έγκυρων ψήφων.
ΟΡΓΑΝΟ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ
  • Όργανο Διενέργειας Εκλογών (Ο.Δ.Ε.) για την ανάδειξη Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, είναι η τριμελής Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, με ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη, η οποία ορίζεται με απόφαση του Κοσμήτορα, τουλάχιστον πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν από την ημέρα της ψηφοφορίας και αποτελείται από μέλη  Δ.Ε.Π. του Τμήματος.
  • Πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής είναι το ανώτερης βαθμίδας αρχαιότερο μέλος Δ.Ε.Π.
  • Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, αφού της παραδοθούν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων, εξετάζει την εκλογιμότητα, ανακηρύσσει τους υποψηφίους Προέδρους και Αναπληρωτές Προέδρους μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες από τη συγκρότησή της, επιβλέπει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, εκδίδει το αποτέλεσμα και το υποβάλλει στον Πρύτανη, ο οποίος εκδίδει Διαπιστωτική Πράξη εκλογής, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής οφείλουν να διασφαλίζουν την ουσιαστική και ακώλυτη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των μελών του εκλεκτορικού σώματος, όπως αυτό εκάστοτε ορίζεται στην κείμενη νομοθεσία, να παρακολουθούν την ορθή και ομαλή διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, να υποβοηθούν και να επιλύουν οιοδήποτε ζήτημα προκύπτει κατά τη διάρκεια αυτής, καθώς και να συντάσσουν και να υπογράφουν το τελικό πρακτικό εκλογής.

ΕΚΛΕΚΤΟΡΙΚΟ ΣΩΜΑ 
  • Το σώμα των εκλεκτόρων για την εκλογή Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου, απαρτίζεται από το σύνολο των Καθηγητών πρώτης βαθμίδας, των Αναπληρωτών Καθηγητών, των Επίκουρων Καθηγητών μόνιμων και επί θητεία, καθώς και των υπηρετούντων λεκτόρων  του οικείου Τμήματος. 
  • Στο εκλεκτορικό σώμα επιτρέπεται να συμμετέχουν μέλη Δ.Ε.Π. που απουσιάζουν από τη θέση τους, ανεξαρτήτως του λόγου απουσίας, εφόσον η απουσία δεν συνεπάγεται την αναστολή ή την απαγόρευση άσκησης των καθηκόντων τους. 
ΑΣΚΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

Το εκλογικό δικαίωμα ασκούν μόνο όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους με βάση τους οποίους διενεργούνται οι εκλογές. Οι εκλογικοί κατάλογοι εγκρίνονται από τον Πρύτανη, καταρτίζονται, οριστικοποιούνται είκοσι (20) ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και τηρούνται από την αρμόδια υπηρεσία προσωπικού του Ιδρύματος.
                                                   

                                               
                                                       Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής

                                                                   Καθηγητής Θεόδωρος Κεβρεκίδης
 

                                                                     

 

                                              

                                                      

Έγγραφα

Εκτύπωση
Αναζήτηση
Αρχείο
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567