MENU
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΔΠΘ
/ Κατηγορίες: Αρχική, Ανακοινώσεις

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΔΠΘ

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι

Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου και Αντιπροέδρου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με διετή θητεία, από 01.09.2023 έως 31.08.2025.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 07 Αυγούστου 2023, ημέρα Δευτέρα, κατά τις ώρες 09.00 έως 13.00 με καθολική, άμεση και μυστική ψηφοφορία, αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τη χρήση του ειδικού πληροφοριακού συστήματος («Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ») της ανώνυμης εταιρείας του Ελληνικού Δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.» (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε. Α.Ε.).

Αν κανείς από τους/τις υποψηφίους/ες δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία ή αν υπάρχει ισοψηφία μεταξύ των υποψηφίων στην πρώτη (1η) ή μεταξύ των υποψηφίων στη δεύτερη (2η) θέση, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται, ομοίως μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, την επόμενη εργάσιμη ημέρα, ήτοι την 8η Αυγούστου 2023, ημέρα Τρίτη την ίδια ώρα. Αν υπάρξει ανάγκη για νέα επανάληψη της ψηφοφορίας αυτή θα γίνει την επόμενη εργάσιμη ημέρα, ήτοι 9η Αυγούστου 2023, ημέρα Τετάρτη.

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας, προϋποθέσεις και κωλύματα

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για του αξίωμα του Προέδρου και του Αντιπροέδρου έχουν όλα τα μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) της βαθμίδας του Καθηγητή ή Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που τελούν σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου ή Αντιπροέδρου: α) όσοι αποχωρούν από την υπηρεσία λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας κατά τη διάρκεια της προκηρυσσόμενης θέσης, ήτοι έως 31.8.2025 και β) όσοι έχουν εκλεγεί για τέσσερις (4) θητείες, συνεχόμενες ή μη, στο αξίωμα του Προέδρου του ίδιου ή άλλου Τμήματος Α.Ε.Ι. Ο αριθμός των θητειών που διανύονται με την ιδιότητα του προσωρινού Προέδρου ή Αντιπροέδρου δεν προσμετράται στο ανώτατο όριο θητειών, σύμφωνα με το ανωτέρω.

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος δεν επιτρέπεται να κατέχουν συγχρόνως το αξίωμα άλλου μονοπρόσωπου οργάνου του οικείου ή άλλου ΑΕΙ, με εξαίρεση τις θέσεις Διευθυντή Π.Μ.Σ, ξενόγλωσσου προγράμματος σπουδών, πανεπιστημιακού εργαστηρίου, πανεπιστημιακής κλινικής, πανεπιστημιακού μουσείου ή Ερευνητικού Ινστιτούτου του οικείου Α.Ε.Ι. Η ύπαρξη ασυμβιβάστου ελέγχεται καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας και αν διαπιστωθεί η ύπαρξή του, το εν λόγω πρόσωπο εκπίπτει αυτοδικαίως από το αντίστοιχο αξίωμα. Η αυτοδίκαιη έκπτωση διαπιστώνεται με πράξη του Πρύτανη του Α.Ε.Ι.

Δικαιολογητικά υποβολής υποψηφιότητας

1.Αίτηση υποψηφιότητας/Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν συντρέχουν κωλύματα εκλογιμότητας στο πρόσωπο του υποψηφίου. 
2. Φωτοαντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου.

Υποψηφιότητες για το αξίωμα του Προέδρου και Αντιπροέδρου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη Γραμματεία της Κοσμητείας στη διεύθυνση oanagnos@admin.duth.gr μέχρι και την Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 και ώρα 12:00.

Οι υποψήφιοι μπορούν να παραιτηθούν με γραπτή δήλωσή τους, η οποία θα αποσταλεί ηλεκτρονικά στη Γραμματεία της Κοσμητείας στη διεύθυνση oanagnos@admin.duth.gr και θα διαβιβαστεί άμεσα στο Όργανο Διενέργειας Εκλογών (Ο.Δ.Ε.), το αργότερο έως τη δέκατη ημέρα πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Εκλεκτορικό Σώμα

Το Σώμα εκλεκτόρων για την εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου απαρτίζεται από τα μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π) πλήρους και μερικής απασχόλησης, ανεξαρτήτως βαθμίδας, συμπεριλαμβανομένων των υπηρετούντων λεκτόρων του οικείου Τμήματος, κατά τον χρόνο διενέργειας των εκλογών, εξαιρουμένων όσων τελούν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων ή σε άδεια άνευ αποδοχών, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 40 του ν. 4957/2022.

Όργανο διενέργειας εκλογών (Ο.Δ.Ε.) – Ανακήρυξη υποψηφίων

Η εκλογική διαδικασία διεξάγεται από το αρμόδιο Όργανο Διενέργειας Εκλογών (Ο.Δ.Ε.), ήτοι τριμελή Εφορευτική Επιτροπή, με ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη. Τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της εφορευτικής επιτροπής είναι μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος, κατά προτεραιότητα της βαθμίδας του Καθηγητή, και ορίζονται με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος, τουλάχιστον πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν από την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας. Στη συνεδρίαση της Συνέλευσης για τον ορισμό της εφορευτικής επιτροπής δεν συμμετέχουν μέλη που έχουν υποβάλλει υποψηφιότητα για το αξίωμα του Προέδρου και του Αντιπροέδρου. Αν ο υπηρετών Πρόεδρος είναι υποψήφιος, κατά τη συζήτηση του θέματος ορισμού των μελών της εφορευτικής επιτροπής προεδρεύει στη Συνέλευση το αρχαιότερο μέλος Δ.Ε.Π. του Τμήματος, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι υποψήφιος. Ως Πρόεδρος της τριμελούς εφορευτικής επιτροπής ορίζεται το αρχαιότερο μέλος Δ.Ε.Π., το οποίο συμμετέχει σε αυτή.
Η Εφορευτική Επιτροπή, αφού της παραδοθούν οι υποψηφιότητες, εξετάζει αν οι υποψήφιοι πληρούν τις προϋποθέσεις εκλογιμότητας και συντάσσει εντός δύο (2) ημερών δύο (2) ενιαία ψηφοδέλτια, ένα (1) με όλα τα ονόματα των υποψηφίων με αλφαβητική σειρά τους υποψηφίους για κάθε αξίωμα του Προέδρου και ένα (1) με όλα τα ονόματα των υποψηφίων με αλφαβητική σειρά για το αξίωμα του Αντιπροέδρου.

Με απόφασή του το οικείο κατά περίπτωση Ο.Δ.Ε. ορίζει ένα από τα μέλη του, ως Διαχειριστή της συγκεκριμένης Εκλογικής Διαδικασίας. Ο Διαχειριστής ενεργεί σύμφωνα με τα οριζόμενα του άρθρου 10 «Ηλεκτρονική ψηφοφορία της εκλογικής διαδικασίας» ΜΕΡΟΣ Γ’ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΛΠΗ ΖΕΥΣ» της Κ.Υ.Α. 123024/Ζ1/6.10.2022 (ΦΕΚ 5220/τ. Β’/7.10.2022).

Για τους σκοπούς της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 6 της ανωτέρω Κ.Υ.Α. 

Τα μέλη του Ο.Δ.Ε. οφείλουν να διασφαλίζουν την ουσιαστική και ακώλυτη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των μελών του εκλεκτορικού σώματος, να παρακολουθούν την ορθή και ομαλή διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, να υποβοηθούν και να επιλύουν οιοδήποτε ζήτημα προκύπτει κατά τη διάρκεια αυτής. Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, το Ο.Δ.Ε. τηρεί πρακτικό καταμέτρησης ψήφων και συντάσσει το πρακτικό εκλογής. Το πρακτικό εκλογής υπογράφεται από όλα τα μέλη του Ο.Δ.Ε., και υποβάλλεται στο αρμόδιο όργανο για την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης εκλογής, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Επιπρόσθετα, μεριμνά για τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων στην ακαδημαϊκή κοινότητα με την ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Ενστάσεις

Ενστάσεις κατά του κύρους των εκλογών μπορεί να υποβάλει α) κάθε εκλέκτορας εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους και β) ο/η υποψήφιος/α κατά την εκλογή αυτή, ο/η αντιπρόσωπος ή ο/η αναπληρωτής/ρια του. Οι ενστάσεις υποβάλλονται εγγράφως, ενώπιον της Εφορευτικής Επιτροπής έως τη σύνταξη του πρακτικού εκλογής, χωρίς να διακόπτεται η ψηφοφορία. Επί των ενστάσεων αποφαίνεται αιτιολογημένα η Εφορευτική επιτροπή στην οποία απευθύνονται.

Η παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Α.Ε.Ι., της Σχολής, του Τμήματος, στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλα τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής.

                                                   Ο Κοσμήτορας της Σχολής
Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών,

Γεώργιος Σαραφόπουλος, Καθηγητής 


 

Έγγραφα

Εκτύπωση
Αναζήτηση
Αρχείο
«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789