MENU
Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Δήμου Αλεξανδρούπολης
/ Κατηγορίες: Εκδηλώσεις

Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Την Τετάρτη 13 Απριλίου υπεγράφη Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Δήμου Αλεξανδρούπολης από τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ., Καθηγητή κ. Αθανάσιο Καραμπίνη και το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ.Ευάγγελο Λαμπάκη για την ίδρυση ερευνητικού κέντρου με την επωνυμία “Ινστιτούτο Μελετών Αρχείων Θράκης”.

Μετά την υπογραφή του Συμφώνου ο κ. Καραμπίνης δήλωσε ότι είναι καθήκον του Πανεπιστημίου με την εκπαιδευτική διαδικασία να παράξει πολιτισμό και σε αυτή την ενέργεια έχει βρει συμπαραστάτη το Δήμο Αλεξανδρούπολης και ιδιαίτερα το Δήμαρχο, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, τον οποίο και ευχαρίστησε. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι απόρροια της συνεργασίας του Πανεπιστημίου με το Δήμο Αλεξανδρούπολης ήταν η υπογραφή μνημονίων συνεργασίας μεταξύ του Δ.Π.Θ. και Πανεπιστημίων της Αγ. Πετρούπολης. Τέλος, επισήμανε ότι κύριος σκοπός του Ινστιτούτου είναι η επιστημονική τεκμηρίωση της ιστορίας της Θράκης και η ανάδειξη του ρόλου και της αξίας της Θράκης στον ελλαδικό χώρο.

Από τη μεριά του, ο κ. Λαμπάκης επεσήμανε ότι η Ίδρυση του Ινστιτούτου σηματοδοτεί την έναρξη της ουσιαστικής και δυναμικής έρευνας της ιστορίας της Θράκης, ιδιαίτερα της αρχαίας Θράκης, καταργώντας το μονοπώλιο της γειτονικής Βουλγαρίας και ως απάντηση σε όσους καπηλεύονται την ιστορία. Ευχαρίστησε τον Πρύτανη για τη στενή συνεργασία και τόνισε ότι Δήμος και Πανεπιστήμιο θα συμπορεύονται προς όφελος πάντα της κοινωνίας.

Οι σκοποί της ίδρυσης του Ινστιτούτου αφορούν στη μελέτη του οικονομικού, κοινωνικού, πολιτιστικού και δημοσίου βίου του ευρύτερου γεωγραφικού χώρου της Θράκης από την αρχαιότητα ως σήμερα, την πραγμάτωση ερευνητικών προγραμμάτων από ομάδες ερευνητών και επιστημονικών συνεργατών καθώς και την διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και άλλων εκδηλώσεων για την προώθηση των σχετικών ερευνών και την κοινοποίηση των συμπερασμάτων τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στους σκοπούς συμπεριλαμβάνεται η χορήγηση υποτροφιών σε πτυχιούχους Α.Ε.Ι. προκειμένου να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στα πλαίσια των ενδιαφερόντων του Ινστιτούτου.

Εκτύπωση
Αναζήτηση
Αρχείο
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567