MENU
Συμμετοχή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην 24η Έκθεση Ανατολική Μακεδονία Θράκη
/ Κατηγορίες: Εκδηλώσεις

Συμμετοχή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην 24η Έκθεση Ανατολική Μακεδονία Θράκη

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συμμετείχε στην 24η Πανελλήνια “Έκθεση Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2016” που πραγματοποιήθηκε στις κτηριακές εγκαταστάσεις της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής από 25 έως 27 Νοεμβρίου 2016, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έχοντας ως στόχο και άμεση προτεραιότητα την σύνδεσή του με την κοινωνία της ευρύτερης περιοχής, συμμετείχε ενημερώνοντας τους επισκέπτες τόσο για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του, τις δράσεις εξωστρέφειας όσο και για θέματα που άπτονται στην κοινωνικοοικονομική ζωή του τόπου.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε κατά την λειτουργεία της Έκθεσης ημερίδα με θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Αειφορία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη», κατά την οποία ο Αναπληρωτής Πρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας, Καθηγητής του Δ.Π.Θ. κ. Παντελής Μπότσαρης, ως επιστημονικά υπεύθυνος του έργου REUNI (Renewables for Sustainable Student Living), εισηγήθηκε το θέμα «Η συμβολή των ΑΠΕ στη βιώσιμη ανάπτυξη και λειτουργία του ΔΠΘ-Δημιουργία μιας αειφόρου κοινότητας». Παράλληλα, φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Δ.Π.Θ. πραγματοποίησαν βιωματικά εργαστήρια για την Ενέργεια σε παιδιά δημοτικού που επισκέφτηκαν την Έκθεση.

Αξίζει να αναφερθεί και η παρουσίαση, σε ξεχωριστό περίπτερο, μέρους της Λαογραφικής Συλλογής του Πανεπιστημίου η οποία μεταφέρθηκε εκεί μετά από την έκθεσή της για δύο περίπου μήνες στο Κατάστημα της Eurobank στην Κομοτηνή.

Εκτύπωση
Αναζήτηση
Αρχείο