MENU
Συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης  ξεκίνησε ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ)
/ Κατηγορίες: Αρχική, Ανακοινώσεις

Συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ξεκίνησε ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ)

Συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης  ξεκίνησε ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) , ο αποκλειστικά αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών και την προστασία των δικαιωμάτων των βιομηχανικών σχεδίων με κύριο σκοπό τη συμβολή του στην τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας, παρέχοντας σημαντικές υπηρεσίες στο χώρο της βιομηχανικής ιδιοκτησίας. 
Στο πλαίσιο αυτό οι δύο φορείς συνδιοργάνωσαν σεμινάρια στην Ξάνθη και στην Αλεξανδρούπολη με αποδέκτες ακαδημαϊκούς και ερευνητές, φοιτητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, ανεξάρτητους εφευρέτες, αλλά και επιχειρήσεις, βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, ΜμΕ και start-ups. 

Σε  ειδική εκδήλωση  που ακολούθησε παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αστέριου Πιτσιόρλα ανακοινώθηκε η ίδρυση του νέου Περιφερειακού Γραφείου του ΟΒΙ που θα στεγάζεται στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, το οποίο  θα ξεκινήσει σύντομα τη λειτουργία του σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τους Συνδέσμους  Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι η νέα συνεργασία που εγκαινιάζεται είναι πολύ επίκαιρη και σημαντική, εξηγώντας ότι ως χώρα πρέπει να στραφούμε εκ νέου στην παραγωγή και στην οικοδόμηση μιας οικονομίας η οποία θα παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα, διεθνώς εμπορεύσιμα και ανταγωνιστικά. “Για να το πετύχουμε αυτό” είπε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Υπουργός “το κρίσιμο θέμα είναι η γνώση και η καινοτομία. Είναι η γνώση που μετατρέπεται σε καινοτομία. Μόνο εάν έχουμε καινοτόμα προϊόντα θα είμαστε ανταγωνιστικοί”. 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητής κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ο οποίος συνεχάρη τους εμπνευστές της συνεργασίας και διαβεβαίωσε ότι « το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασύνδεση με την τοπική κοινωνία, αλλά και “με κάθε έννοια επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και έρευνας».
Η έναρξη της  κοινής πορείας για την ενίσχυση της καινοτομίας  θα επισφραγιστεί με  Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα  στον ΟΒΙ και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης που θα υπογραφεί τις επόμενες μέρες  καθώς ήδη με εισήγηση της Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια βίου Μάθησης Καθηγήτριας κα Μαρίας Μιχαλοπούλου, η  Σύγκλητος έχει λάβει  σχετική απόφαση 

Ακολουθούν οι εισηγήσεις –παρουσιάσεις των μελών της αποστολής του ΟΒΙ κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων. 
 

Έγγραφα

Εκτύπωση
Αναζήτηση
Αρχείο
«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345