MENU
Το 3ο Διεθνές Σχολείο Επιχειρηματικότητας από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Ξάνθη
/ Κατηγορίες: Εκδηλώσεις

Το 3ο Διεθνές Σχολείο Επιχειρηματικότητας από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Ξάνθη

Για τρίτη συνεχή χρονιά διεξάγεται στην Ξάνθη (4 - 8 Ιουλίου 2016) το Διεθνές Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας, θεσμός που διοργανώνεται από τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΔΠΘ και τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με το Nottingham Business School του ομώνυμου Βρετανικού Πανεπιστημίου.

Στο Θερινό Σχολείο συμμετέχουν φοιτητές από διάφορες σχολές που αναπτύσσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και προτάσεις σε συνεργασία με επιχειρήσεις της περιοχής. Οι εργασίες άνοιξαν το πρωί της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις του ΔΠΘ παρουσία του Αναπληρωτή Πρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας κ. Παντελή Μπότσαρη, καθώς και Καθηγητών από την Ελλάδα και τη Μ. Βρετανία.

Οι συμμετέχοντες φοιτητές εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για το επίπεδο της συνεργασίας και την πρόκληση της ανάπτυξης αληθινών επιχειρηματικών λύσεων. Τόσο ο Αναπλ. Πρύτανη κ. Παντελής Μπότσαρης, όσο επίσης και ο Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας κ. Παντελής Αγγελίδης που παραβρέθηκε, εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για την τρίτη διοργάνωση του Θερινού Σχολείου και τις δυνατότητες που δίνει για να αναπτυχθούν και να συνδεθούν με την πραγματική οικονομία, μοντέλα και ιδέες που δίνουν έμφαση στην καινοτομία.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπότσαρης, στο πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου Επιχειρηματικότητας δίνεται βάση στην πολυπολιτισμικότητα και την ποικιλομορφία των φοιτητών που συνυπάρχουν και επεξεργάζονται σε ομάδες τις ιδέες τους αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές συναντήσεις, εργαστήρια, παρουσιάσεις, επιδείξεις αλλά και κάποιες ψυχαγωγικές δραστηριότητες στην πόλη για την ενδυνάμωση των σχέσεων και τη συνεργασία των συμμετεχόντων όχι μόνο στην τρέχουσα συγκυρία αλλά και την εδραίωσή τους στο μέλλον.

Εκτύπωση
Αναζήτηση
Αρχείο
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567