MENU
Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
/ Κατηγορίες: Αρχική, Δελτία Τύπου

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

    Την Τρίτη 23 Ιουλίου, στο κτήριο Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης έπειτα από πρωτοβουλία της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Εργοθεραπείας  (ΣΕΦΑΑΕ).  
   Ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Καθηγητής Φώτιος Μάρης υποδέχτηκε τον πρόεδρο της ΕΠΕ και τόνισε ότι η συνεργασία αυτή έρχεται από ένα τμήμα με σημαντικότατη δραστηριότητα, ευχαριστώντας όλα τα στελέχη του τμήματος για την παρουσία τους. Η συνεργασία περιλαμβάνει την υποχρέωση της ανάπτυξης πρακτικής άσκησης τόσο για τους προπτυχιακούς όσο και για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, ώστε να ενισχυθεί η απόκτηση νέας γνώσης και εμπειρίας, να αναπτυχθούν προγράμματα ερευνητικού ενδιαφέροντος και να αξιοποιηθούν ακόμα πιο αποτελεσματικά οι χώροι του ΤΕΦΑΑ, υποστηρίζοντας υψηλού επιπέδου αθλητές με αναπηρία στη προσπάθεια για τη βελτίωση των αθλητικών τους επιδόσεων.
Άλλωστε πρωταρχικός σκοπός της συνεργασίας αυτής αποτελεί η συνδρομή του Ιδρύματός μας να συμβάλλει στην υλοποίηση των στόχων της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, στην προώθηση δράσεων αθλητικού-εκπαιδευτικού - ερευνητικού περιεχομένου σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, με κύριο άξονα την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, την υποστήριξη των οικογενειών τους και την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα που τους αφορούν.
   Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και χρυσός Παραολυμπιονίκης  Γιώργος Καπελλάκης αναφέρθηκε στο σημαντικότατο έργο της ΕΠΕ στον τομέα της συνεχούς υποστήριξης ατόμων με αναπηρία και στον τρόπο που η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Εργοθεραπείας του ΔΠΘ συνδράμει στην υλοποίηση των στόχων της. 
Ευχαρίστησε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για τη συνεργασία που ξεκίνησε, λέγοντας ότι τα αποτελέσματα θα φανούν σε βάθος χρόνου. «Δεν θέλουμε ούτε κι εμείς να κάνουμε τεράστια βήματα. Θέλουμε να κάνουμε σταθερά, ουσιαστικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση από ανθρώπους που έχουν κατά πολλά χρόνια καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους στον τομέα αυτό και είμαι σίγουρος ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα», σημείωσε.
    Ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης αρχηγός της Παραολυμπιακής ομάδας Παρίσι 2024 τόνισε ότι η στήριξη του παραολυμπιακού κινήματος είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αλλάζει τη νοοτροπία της κοινωνίας για το τι είναι αναπηρία. «Την αναπηρία τη δημιουργούν τα εμπόδια που βάζουμε σε αυτή τη κοινωνία και όχι η βλάβη στο σώμα μας»..
Την σημασία που έχει αυτή η αλλαγή της αντίληψης για τα ΑμεΑ από την κοινωνία για το ΔΠΘ γενικότερα, τόνισε  η Καθηγήτρια της Σχολής και μέλος του Συμβουλίου Διοίκηση του ΔΠΘ κα Μαρία Μιχαλοπούλου, σημειώνοντας πως προς αυτό το στόχο δουλεύουν σε όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου. Αυτή η συνεργασία λοιπόν θα έχει όχι μόνο θεματικές, αλλά και θεσμικές προεκτάσεις, καθώς όλοι έχουν εταίρους σε Ευρώπη και όλο τον κόσμο που θα τους βοηθήσουν να εμβαθύνουν αυτή τη σχέση.
   Την ικανοποίησή του για την επισημοποίηση αυτής της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει άτυπα εδώ και πολλά χρόνια, στη συνεργασία του ΤΕΦΑΑ με τον Ηρόδικο και τον ΠΕΡΠΑΤΩ, εξέφρασε ο κ. Γούργουλης, επισημαίνοντας πως αυτή η σχέση θα επεκταθεί και με τους αθλητές, με προπονήσεις αλλά και αξιολογήσεις αθλητών.
Τέλος ο Καθηγητής της Σχολής ΣΕΦΑΑΕ Αντώνης Καμπάς  ανέφερε πως η συνεργασία τους περιλάμβανε μια σειρά από συνέργειες, με την υπογραφή μνημονίου να αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας όλων αυτών των ετών. Δεσμεύτηκε δε να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο, με ακόμα περισσότερες δράσεις.
 

Εκτύπωση
Αναζήτηση
Αρχείο
«Σεπτέμβριος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456